Sedmiletého Adámka a devítiletou Petrušku opustila maminka a otec o ně nejeví zájem. Naštěstí mají milující prarodiče, kteří ač se starají o prababičku, nechtěli dopustit, že by vnoučata skončila v dětském domově. Rozhodli se je vychovat sami. Třetí vnouče, dvouletého Martínka, už si ale vzít nezvládli. Bydlí u pěstounů a Dočekalovým se po něm stýská.

Květoslava a Petr se potkali před třiceti lety na zábavě. Zamilovali se, postupně paní Květoslava porodila dvě děti – Lukáše a Petru. Dokud děti dospívaly, byli fungující rodina. Zlom nastal v pubertě. Zatímco Lukáš se snažil být svým rodičům velkou oporou, na své druhé dítě se bohužel spolehnout nemohli nikdy.

Petra porodila dvě děti, Petrušku a Adámka. Neměla kde bydlet, a tak si ji s dětmi vzali do domácnosti její rodiče. Petra ze začátku děti vyloženě nezanedbávala, ale nikdy se jim nevěnovala jako pravá máma. Její rodiče se jí snažili několikrát pomoci, našli jí práci, sehnali pronájem v sousedním bytě. Ale Petra do práce nechodila a problémy jí dělala i výchova dětí. Ty po čase začaly ze svého domova utíkat právě k prarodičům.

Později se Petra dětí vzdala a vztah si nenašla ani k třetímu dítěti Martínkovi. Nedlouho po porodu ho nechala v azylovém domě a odešla.

VIDEO: Ukázka z dílu Mise nový domov, který můžete sledovat už ve středu od 20:15 na Nově.

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Prarodiče bojují za svá vnoučata! TV Nova

Fotogalerie
15 fotografií