Jana, která přišla o nohu a je na vozíčku, dlouho nevěřila, že by kvůli svému handicapu mohla najít lásku. Pak poznala muže s problematickou minulostí a zamilovala se. „Na začátku našeho vztahu jsem věděla, že kdysi byl ve vězení za alimenty a za majetkovou trestnou činnost. Myslela jsem si ale, že to byly hříchy mládí,“ přiznala nyní pro Aha!, jak to tehdy bylo. Jenže partner, s nímž má dcery Kristýnku (14) a Karolínku (9), byl pěkné kvítko.

Nejenže si Janu nikdy nevzal a posléze ji opustil, aniž by posílal nějaké peníze na děti. Když Jana žádala o alimenty, teprve od soudkyně se dozvěděla, že byl souzen již třináctkrát. „Kdybych tenkrát neseděla na vozíku, tak se tam položím. Byl to hrozný pocit. Najednou zjistíte, že člověka, se kterým jste žila, neznáte,“ svěřila se důvěřivá žena. Sama se teď potýká s obřími dluhy, aby měla na chleba pro děti. Otec holčiček, který v Misi nový domov nebyl ani vidět, je momentálně znovu ve vězení asi na pět let. Na dcery prý platí jen občas. „Někdy 49 korun, někdy 390 Kč,“ říká Jana.

Ta si tak samozřejmě nemohla rekonstrukci bytu ze svého dovolit. Teprve pořad, který moderuje Tereza Pergnerová (45), jí pomohl. „Máme krásnou koupelnu, kde se mohu na sedátku osprchovat a mám zrcátko, do kterého každý den koukám a říkám si větu, kterou mi každý den volala moderátorka Terezka – ty si zasloužíš dobré věci,“ vysvětluje žena, která se díky Misi nový domov dočká snad druhé šance na lepší život.

„Ozvalo se hodně lidi, kteří mi chtějí pomoci. Moci pracovat, nemuset se spoléhat na ostatní a sama zabezpečit děti. To bych si přála,“ doufá Jana, které kvůli otravě krve po narození dcery Kristýnky museli amputovat nohu.

Prodělala ale též rakovinu a kvůli tomu se málem pokusila i o sebevraždu. „Vzali mi prso a celý spodek. Chemoterapii i ozařování mám za sebou. Lepší se to. Další kontrolu mám až v lednu, což je super, že až za tři měsíce, protože to je pro mě známka toho, že to je na dobré cestě,“ doplnila pro Aha! s tím, že strach z návratu choroby má neustále. „Nevím, kdo by se postaral o holky,“ dodala.

VIDEO: Mise nový domov na Nově.

Video
Video se připravuje ...

MISE NOVÝ DOMOV: Přišla o nohu, chtěla skočit pod auto a nyní musí řešit i příděl chleba pro děti! FTV Prima

Fotogalerie
19 fotografií