Ve středeční epizodě O 10 let mladší budeme svědky proměny dvojčat Lenky a Jitky. Z důvodu nedostatku času a nemoci jedné z nich ženy téměř rezignovaly na jakoukoli péči o svůj zevnějšek. „Jituška vypadá, jak vypadá. Když za mnou přijela, sousedi, kteří ji dřív neznali, se ptali, zda mě navštívila maminka. Povídám – ne, to je moje sestra, a ještě o 10 minut mladší. Tohle ji podle mě hodně ranilo a trápí ji to,“ svěřila se Lenka s důvodem, proč se do pořadu přihlásily.

„Ve svém těle se cítím jako stará unavená stařena bez sebevědomí, ale doufám, že se to změní,“ přiznává Jitka sklesle. Po kritice veřejnosti navíc neudržela slzy a rozplakala se lítostí. Kolemjdoucí lidé v nákupním středisku ji totiž hodnotili naprosto bez obalu a odhadovali její věk v průměru kolem 66 let. „Mojí babičce je 79 let a myslím si, že vypadá mnohem líp,“ prohlásí k zanedbanému zevnějšku například jedna mladá dívka. „To bolelo,“ hlesne Lenka.

Dvojčata se navíc notně obávají týdenního odloučení, na svou každodenní společnost jsou totiž zvyklé a možná by se dalo říct, že i závislé. „Bude to pro mě opravdu hodně, hodně smutné. Nevím, jak to dám. Nikdy jsme od sebe tak dlouho nebyly. Neslyšet a nevidět se celý měsíc… Budou určitě i slzy,“ okomentovala své první pocity Lenka. „S Leničkou se vídáme hodně často, a když se nevidíme, tak si pořád voláme,“ potvrzuje její slova Jitka. „Můj manžel mi říká, že jsem si ji měla vzít za ženu,“ směje se.

Jitku navíc už více jak deset let trápí Crohnova choroba. Jednu dobu byla v takovém stavu, že nikdo nevěděl, jak to s ní bude dál. Její sestra se s ní dokonce v nemocnici byla rozloučit. Obě si proto rozhodně zaslouží nový životní impuls! Od pořadu si Lenka s Jitkou slibují nové začátky, chuť do života, a především - rády by znovu vypadaly stejně. Podaří se týmu O 10 let mladší omladit obě ženy tak, aby si byly zase podobné jako vejce vejci?

VIDEO: O 10 let mladší: Dvojčata vypadají jako matka s dcerou. Chtějí být zase nerozeznatelné! 

Video
Video se připravuje ...

O 10 let mladší: Dvojčata vypadají jako matka s dcerou. Chtějí být zase nerozeznatelné! 

Fotogalerie
16 fotografií