Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří zátah na extremisty v Itálii: Náckům zabavili i funkční raketu

Autor: Petr Šour - 
17. července 2019
07:40

Předměty nacistické propagandy, ale i sofistikované zbraně včetně nejmodernějších samopalů, a dokonce i rakety vzduch-vzduch zabavily protiteroristické jednotky při zátahu na krajně pravicové extremisty na severu Itálie.

Nebývale rozsáhlou akci ve městech Turín, Milán, Varese, Forli a Novara začala italská policie připravovat už před rokem. Zaměřena byla na neonacisty bojující na východě Ukrajiny. A to jak na straně proruských separatistů (25 občanů), tak na té opačné.

Zkoušeli ji »střelit«

Kromě dobových předmětů s hákovými kříži a nápisy oslavujícími Adolfa Hitlera zabavili policisté desítky nožů, pistolí a brokovnic, ale i nejnovějších modelů automatických útočných pušek. Nejvíce však udivila plně funkční raketa francouzské výroby Matra Super 530 F. „Patřila do výbavy katarské armády a byla v dokonalém stavu,“ píše se v policejním prohlášení.

V něm rovněž stojí, že jeden ze zadržených, bývalý celní inspektor Fabio Del Bergiolo (60), se raketu pokoušel za 12 milionů korun »střelit«. Dle všeho právě na Ukrajinu.

Bojující zločinci

Kromě Del Bergiola byli zatčeni další dva extremisté Alessandro Monti (42) a Fabio Bernardi (51). Deník Corriere della Sera v souvislosti se šťárou zmiňuje paradox, že Italové na obou stranách ukrajinského konfliktu zpravidla pocházejí ze stejných míst a bývají to pravicoví extremisté a neonacisté…

Ve své vlasti jsou každopádně vinni hned z několika zločinů – např. nepřátelských činů proti cizímu státu, narukování za účelem terorismu, výcviku za účelem terorismu anebo nelegálního narukování do války.

HOLOGRAM ( 17. července 2019 10:23 )

anonym01, ty svou debilitu nezapřeš, jsi k smíchu a pláči zároveň.

Zobrazit celou diskusi