Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Romanka (3) vypadla z okna, když matka nedávala pozor: Pád z 8 metrů zbrzdila šňůra!

Okno, z něhož vypadla holčička.
Okno, z něhož vypadla holčička.  (Autor: TV Markíza)
Autor: lm - 
14. června 2019
12:33

K hrůzné nehodě došlo na sídlišti ve slovenském městě Tlmače. Teprve tříletá Romanka tu vypadla z okna ve 3. poschodí! Osmimetrový pád naštěstí zbrzdily prádelní šňůry a následně vysoká tráva. Holčička skončila v nemocnici, ale z nejhoršího už je venku.

Romanka (3) si patrně navečer hrála u otevřeného okna, ve kterém matka větrala peřinu. Dívenka se dostala na parapet a spadla dolů. Osmimetrový pád ale jako zázrakem neskončil tragicky. Podle TV Markíza holčičku zbrzdily prádelní šňůry a vysoká tráva.

Svědkové ihned zavolali záchranku a vrtulník holčičku následně přepravil do nemocnice. Po pádu však byla při vědomí a komunikovala. "Slyšela jsem strašný hluk a potom jsme se šli podívat, co se stalo, a holčička už ležela na zemi. Celá jsem se třásla, až jsem plakala, protože mi té malé bylo líto," popsala chvíle hrůzy obyvatelka činžáku.

Případem se již zabývá policie, která prověřuje podezření z ublížení na zdraví. V bytě s holčičkou totiž v době neštěstí byla matka a další dospělí. Dítě ale uhlídat nedokázali a podle sousedů to nebylo poprvé. Matka prý na děti moc pozor nedávala. "Jsou celou dobu na balkoně a kouří jednu cigaretu za druhou. Pořád si povídaj o chlapech. Včera večer už jsem měla chuť jim říct, jestli už nemůžou změnit téma a povídat si třeba o dětech," doplnila sousedka. 

Holčička skončila v banskobystrické nemocnici a podle lékařů měla obrovské štěstí. Z nejhoršího už je venku a její zdravotní stav je stabilizovaný. Matka se k incidentu vyjádřit nechtěla.

AliAlice ( 14. června 2019 12:49 )

Připadá mě to jako rok padání malých dětí s oken...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání