„Mohu potvrdit, že jsme vyjížděli k pádu muže z úrovně čtvrtého patra. Objevil ho parkující řidič, na linku 158 volala jedna ze sousedek,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Sebevražedný skok

Byt během dopoledne prohledávali kriminalisté. „Šetřením a ohledáním místa, zjistili, že se jedná o dvaapadesátiletého muže, který skokem z okna panelového domu s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu. Příčiny a další okolnosti policisté nadále prověřují," dodala policistka.

Blesk.cz hovořil s mužem, který mrtvého objevil. „Vjel jsem dovnitř kolem půl šesté a koukám, že tam někdo leží. Zkusil jsem pána oživovat, než přijeli záchranáři, ale vše marné. Je možné, že tady ležel už od noci," řekl svědek Blesku.  

Záchranáři už neměli šanci muže zachránit. „Pokusili se obnovit jeho životní funkce, bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Sousedé: Byl to samotář

Podle sousedů žil muž (†52) v bytě sám. „Moc jsme ho neznali, tady je devět podlaží po sedmi bytech, většina lidí se ani nezná. Pán prý byl dlouhodobě nemocný," svěřila se jedna ze sousedek.

Fotogalerie
3 fotografie