Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Adriánek (5) spadl ze 4. patra na chodník! Strávil měsíc v kómatu a do okna vlezl zas: Kde byla matka?

Autor: shp - 
10. dubna 2019
19:57

Při tomto chlapečkovi stáli všichni svatí, ale ne pokud jde o volbu nejbližší osoby. Pětiletý Adriánek z Nových Zámků na Slovensku se procházel na parapetu u otevřeného okna ve čtvrtém patře. Jeho opilá a zdrogovaná matka v tu chvíli spala. Tentokrát nevypadl. Před dvěma lety ale takové štěstí neměl.

Nebýt starostlivých kolemjdoucích a zejména rychlého a pohotového zásahu policistů, mohlo všechno skončit mnohem tragičtěji. Když lidé viděli, jak se dítě prochází na parapetu nejvyššího poschodí bytovky, okamžitě volali o pomoc.

Chlapec hodil klíče dolů

Když lidé ze země na chlapce volali, aby šel dovnitř, neuposlechl je. Udělal však něco mnohem lepšího, informoval portál tvnoviny.sk. Vzal klíče a hodil je dolů. Jedna hlídka policistů tak vběhla dovnitř do bytu, zatímco druhá čekala dole.

Matka pak začala komunikovat se strážci zákona, ale až poté, co ji probrali z hlubokého spánku. Policisté jí v dechu zjistili 0,69 promile alkoholu. Test na požití omamných a psychotropních látek byl pozitivní na metamfetamin a benzodiazepin.

Případ řeší sociálka

Pracovnice sociálního úřadu proto matce dítě odebrala a umístila ho do nemocnice. Co bude dál, určí odpovědné úřady. Chlapec se ale na parapet dostal už v minulosti. Tehdy však neměl takové štěstí a spadl z něj dolů. Adriánka si všimli dva kolemjdoucí muži, kteří ho začali zachraňovat.

I tehdy byl scénář stejný. Adriánek byl v bytě s mámou, která spala. Utrpěl vážná poranění a musel být dokonce uveden do umělého spánku. Ze špatného stavu se ale nakonec dostal. Snad ženě dítě nikdo nevrátí, dokud nedostane rozum.

Lubomír Babáček ( 12. dubna 2019 13:06 )

Smažky sterilizovat, jediná rozumná možnost. Na matku příliš mnoho negativních stránek a doplácejí na to pouze děti.

luklovah ( 12. dubna 2019 13:01 )

BARNEVERNET DO ČECH A NA SLOVENSKO.CO TO JE SOCIÁLKU JAK TAKOVÉ ZRŮDĚ MŮŽE NECHAT DÍTĚ UŽ PO PRVNÍM PŘÍDADĚ.

antismejd ( 11. dubna 2019 09:48 )

odporná smažka...to má být matka???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání