Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Policista pěti ranami zastřelil černošku (†44): Křičela, že je těhotná

Policista zastřelil ženu. Křičela na něj, že je těhotná
Policista zastřelil ženu. Křičela na něj, že je těhotná  (Autor: Reprofoto CBS, Baytown Police Department)
Autor: chal - 
14. května 2019
19:32

Americkou veřejnost šokovalo video zachycující policistu, který v pondělí v noci zastřelil 44letou Pamelu Turnerovou. Žena na strážníka jen pár sekund před tím, než do ní vypálil pět kulek, zakřičela, že je těhotná. Pamela Turnerová se vzpírala zatčení a na policistu namířila taser, který mu předtím vytrhla.

Nepřiměřené policejní zásahy proti černošskému obyvatelstvu pravidelně budí velké vášně napříč americkou veřejností. Situaci podle všeho neuklidní ani pondělní zásah policisty z texaského města Baytown, který pěti kulkami zastřelil 44letou Pamelu Turner, kterou se nejprve pokusil zatknout a zpacifikovat taserem.

Žena, na kterou byly vypsány tři zatykače, se ale vehementně bránila, a policistovi dokonce taser vytrhla z ruky a namířila ho proti němu. Chvíli před tím Pamela vykřikla: „Jsem těhotná!“

Nejmenovaný policista přesto vytáhl pistoli a ležící ženu pěti zásahy zastřelil. Kontroverzní zásah natočil na mobil náhodný kolemjdoucí.

Zasahující policista prý Pamelu znal, protože žil ve stejném bytovém komplexu. Televizní stanici KPRC to řekla Antoinette, sestra zastřelené. Podle Antoinette si Pamela na dotyčného strážníka v minulosti stěžovala s tím, že ji obtěžoval.

Pamela měla dvě děti a tři malá vnoučata. Podle sestry se léčila se schizofrenií. Antoinette novinářům nedokázala říct, jestli byla její sestra skutečně těhotná, to ukáže až pitva.

 

„Jeden z našich strážníků hlídkoval u bytového komplexu Brixton Apartments. Dotyčný policista u našeho sboru slouží už 11 let. Všiml si 44leté ženy, kterou znal z dřívějška, a věděl, že je na ni vypsaný zatykač,“ napsali policisté města Baytown na oficiální facebookový profil.

„Strážník se pokusil ženu zpacifikovat taserem a nasadit jí pouta, ale ona se jeho taseru zmocnila a otočila ho proti němu. To donutilo policistu vytáhnout zbraň a na ženu vystřelit několik kulek, přičemž ji minimálně jedna zasáhla,“ popsali policisté.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání