Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Manželé nechali Romana (†3) vyhladovět v truhle na hračky. Děti mu nesměly pomoct

Autor: tva - 
4. května 2019
21:30

Otřesný případ v současné době řeší soud v americké Arizoně. Matka pěti dětí, Raquel Barrerasová, nechala až k smrti vyhladovět svého malého syna Romana (†3). Ten byl po celou dobu zavřený v plastovém boxu na hračky. Kromě ženy je z vraždy jejich tříletého syna obžalován i její manžel, Martin Barreras. Sourozenci chlapečka v případu popisují chování jejich rodičů, kteří jim zakazovali s týraným bratrem komunikovat a krmit jej. O případu píše britský web Mirror Online.

Podle soudu byl hoch držen v „truhle smrti“ za účelem vyhladovění a na matčin příkaz si s ním nikdo nesměl hrát, mluvit s ním nebo jej krmit. „Když jsem se své matky zeptala, proč musí být můj bratr držen v boxu na hračky, odpověděla mi, že hodně zlobil,“ vypověděla Romanova sestra.

Během procesu vypovídal také Romanův bratr, který uvedl, že tělo svého mrtvého sourozence objevil, když během stěhování truhlu na hračky otevřel. Další ze sester oběti mluvila o tom, jak jejich rodiče čtveřici dětí zakazovali hrát si s malým Romanem a na jejich otázky odpovídali, že „jim do toho nic není“. Pitva prokázala, že chlapec zemřel na vyhladovění v důsledku zanedbání výživy.

Dva z Romanových sourozenců uvedli, že se jednou tajně vplížili k Romanově truhle, aby mu donesli alespoň pytlík s „krekry“. Jakmile viděli, že jejich bratr výrazně pohubl, došlo jim, že se děje něco špatného.

Chlapec umíral pomalou a bolestivou smrtí

„Trvalo dlouhou dobu, než oběť zemřela. Smrt vyhladověním je pomalá a bolestivá, přičemž matka chlapečka tomu všemu jen přihlížela. Bohužel, Romanovi už nepomůžeme. Můžeme alespoň zajistit spravedlnost, jaké by se mu mělo dostat. Spravedlnost, jakou by si Roman zasloužil,“ uvedla státní zástupkyně Virginia Aspacherová.

Obhajoba Barrerasových se snažila dokázat, že to nejsou manželé, kteří způsobili synovu smrt. Malý Roman podle jejího tvrzení trpěl zdravotními potížemi a nebyl po tělesné stránce úplně v pořádku. Podle advokátky Barrerasové byla žena drogově závislá a potýkala se s chudobou. Chyba je podle ní „v systému, který od lidí jako ona odvrací zrak a odmítá jim pomoci“.

Soudní stání s manželem, který je stejně jako Barrerasová obviněn z vraždy, se bude konat v srpnu. Verdikt nad jeho manželkou by měl padnout 22. července.

slavaka ( 5. května 2019 11:30 )

Popravit ty zrůdy.

petr12 ( 5. května 2019 10:08 )

žádný větení stáhnout s kuže jako svini!!

Cigosks ( 5. května 2019 09:33 )

Manželka děti nemůže mít a tahle zrůda jich mněla 5!!!!!!!!!!!! Co my
bysme dali za dítě snad vše co by sme mohli. Navrhuji trest nejviší.

marianskelazne ( 5. května 2019 09:10 )

Odporne zrudy!!!! nadelaj si deti a pak se nestaraj...udelat jim to
same!!!!!!!!!!! 

verka1 ( 5. května 2019 08:56 )

Sama se nazrala a svému chlapeckovi nedala nic. Bezcitna zrůda patří do
vězení.

Zobrazit celou diskusi