Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Doživotí pro bestie: Manželé brutálně týrali 12 dětí, u soudu se jich některé zastávaly

19. dubna 2019
21:19

Americký soud v pátek poslal na doživotí do vězení Davida a Louise Turpinovy, které uznal vinnými z týrání a zanedbávání 12 ze 13 jejich dětí. Informovala o tom agentura AP. Manželé potomky léta věznili ve sklepě svého domu, některé připoutávali k nábytku, odpírali jim jídlo a fyzicky je trestali. Policie děti našla loni poté, co z domu uprchla 17letá dívka a zavolala pomoc.

Turpinovi se letos v únoru k týrání dětí přiznali, ani to ale soud neobměkčilo. Vyhověl tak návrhu prokuratury na udělení doživotního trestu s možností podmínečného propuštění po 25 letech. Turpinovi je 58 let, jeho ženě o osm roků méně.

Předtím, než v pátek soud vynesl verdikt, v soudní síni vůbec poprvé veřejně promluvily některé z osvobozených dětí. Některé z nich přitom rodiče hájily. „Svoje rodiče miluji. Ačkoli nás možná nevychovávali tím nejlepším možným způsobem, jsem ráda, že to dělali, protože to ze mě udělalo člověka, jakým dnes jsem,“ uvedla ve svém prohlášení Jessica Turpinová. U soudu ho přečetl její bratr.

„Nedokážu slovy popsat, co jsme zažívali, když jsme vyrůstali... Někdy pořád ještě mám noční můry kvůli tomu, co zažívali moji sourozenci, kteří byli biti a poutáni řetězy,“ uvedlo další z dětí.

Obžalovaní během výpovědí svých dětí plakali, poté se k věci vyjádřili i sami. Za Davida Turpina jeho prohlášení přečetla advokátka. „Domácí vzdělávání a kázeň jsem vyžadoval s dobrými úmysly... Je mi líto, pokud jsem udělal cokoli, co jim ublížilo,“ uvedl Turpin.

„Omlouvám se za všechno, čím jsem svým dětem ublížila... Chci pro ně jen to nejlepší,“ řekla soudu matka.

Obydlí Davida a Louise Turpinových ve městě Perris v Kalifornii překřtila loni v lednu americká média na „dům hrůzy“ poté, co ze sklepa policie vysvobodila 12 dětí. Potomci Turpinových ve věku od dvou do 29 let žili v otřesných hygienických podmínkách, dostávali najíst jen jednou denně a sprchu měli povolenou jen jednou ročně. Mimo dům se děti dostaly jen velmi vzácně, často byly fyzicky trestány a přivazovány nebo připoutávány. Řada osvobozených mladých lidí a dětí trpěla silnou podvýživou a dalšími zdravotními problémy.

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,2 25,32
USD 23,11 23,29
GBP 29,37 29,57
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud