Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Eurokampaň: Holubová místo „prcání“ řeší brexit, ODS hnůj a ČSSD šla na fotbal

  • Autor: Jan Kálal,Jakub Veinlich - 
    4. 5. 2019
    17:00

    Kampaň před evropskými volbami se příští týden přesune i do televize. Spoty všech kandidujících stran a hnutí uvidí diváci ČT od 8. do 22. května. Blesk Zprávy ale získaly klipy uskupení zastoupených ve Sněmovně už teď. TOP 09 a STAN vsadily na kultovní scénu s herečkou Evou Holubovou, která jako učitelka v Pelíšcích stojí před tabulí u slova „prcat“. Tentokrát tu má slovo „brexit“ a třídu plnou politiků. ČSSD pro kampaň využila fotbalové prostředí, ODS zase zahradnickou tématiku a hnutí ANO zkouší styl komunikace na sociálních sítích. Komunisté chtějí s odkazem na svoji jedničku dát EU Konečnou, zatímco lidovec Pavel Svoboda vsadil na turistiku.

    Klipy sněmovních stran mají jeden moment společný - všechny zvou Čechy k evropským volbám, které se uskuteční 24. a 25. května. Cesta k nalákání voličů už se ale výrazně liší. Posuďte sami, začněme se slibovanou Evou Holubovou:

  • 1.TOP 09 a STAN: Holubová v evropské třídě

    Film Pelíšky i scénu s učitelkou Evou Holubovou na třídních schůzkách si vybaví zřejmě každý Čech. Říká tu: „Rozmohl se nám tady takový nešvar. Děti velice často používají sprostá slovíčka. Zejména pak jedno slovo. Je to slovíčko - prcat!“

    V eurokampani tabule i Holubová zůstaly, ale na stěně visí portrét Miloše Zemana, na tabuli je brexit a ve třídě sedí Jiří Pospíšil (TOP 09), Stanislav Polčák (STAN) i další představitelé obou politických subjektů. Kdo dorazí místo roztržitého a už zesnulého Jiřího Kodeta? Podívejte se. 

  • 2.ODS: Na zahradě s Fialou a Zahradilem

    V klipu ODS nemůže chybět lídr Jan Zahradil, kterého doprovází šéf strany Petr Fiala. „Zahrada nikdy nepřestává růst a stejné je to vlastně i s naší zemí,“ zmiňuje Fiala, když se Zahradilem prochází pečlivě upravenou zelení. „Nejsme přeci žádný druhořadý národ a pořád rosteme,“ doplňuje ho eurolídr ODS. Zahradil v závěru přidá i varování: „Nedovolme oligarchům ani amatérům, aby nám to v Evropě pohnojili.“

  • 3.ČSSD: Sudí Poc na fotbale s Hamáčkem

    Sociální demokraté postavili svoje naděje a opory na fotbalový trávník a jednička na kandidátce Pavel Poc dostala úbor rozhodčího i s píšťalkou na krku. „Tak, jako jeden jediný fotbalový hráč neznamená nic bez svého týmu, neznamenal by jeden kandidát do Evropského parlamentu nic bez sociální demokracie, jejíž dres v politice kandidáti oblékají,“ vysvětlila ČSSD volbu prostředí pro Blesk Zprávy.

    „S oranžovou růží na triku jsem odehrál mnoho zápasů a spíš než jako útočník jsem se vždy cítil jako obránce, který hájí zájmy ČR a lidí obecně,“ dodal Poc. Sociální demokraté vidí evropské volby jako náročný zápas. „Budeme toho muset hodně naběhat, často i bez míče. Také se musíme připravit na to, že nám soupeři občas podkopnou lýtka a budeme čelit faulům,“ zmínila ČSSD.

  • 4.ANO: Babiš, Charanzová a sociální „bubliny“

    Z volební propagace sněmovních stran vybočuje hnutí ANO, které svoji jedničku Ditu Charanzovou i premiéra Andreje Babiše ukazuje v klipech jen ve stylizované podobě. Diváci je sice uslyší, ale místo nich uvidí jen hlášky podobné těm, které znají ze sociálních sítí. ANO si za téma vybralo dvojí kvalitu potravin i uprchlické kvóty.

    „Má o nás rozhodovat někdo jiný?“ ptá se Charanzová. Babiš opáčí: „Nikdy. Zrušili jsme uprchlické kvóty, my sami si rozhodneme, kdo u nás bude žít a pracovat.“ Kdo by nepochopil, že je to podle ANO správně, navede ho symbol potlesku.

  • 5.KDU-ČSL: Cestovatel Svoboda a Vltava

    Lídr KDU-ČSL Pavel Svoboda se objevuje jako jeden z mála „sám za sebe“, aniž by ho podržel stranický šéf. Svoboda, který patří mezi vůbec nejvlivnější české europoslance v Bruselu, v klipu hodně cestuje pěšky a neváhá se ani pomodlit v kostele.

    „V Evropském parlamentu pracuji na tom, aby se Česká republika vrátila tam, kam patří. Na špičku evropské politiky,“ začíná Svoboda se svým proslovem. Do noty mu přitom hraje Smetanova Vltava. „Pojďme odkrývat pravý potenciál této země,“ láká voliče.

  • 6.KSČM: Konečná se dvěma mladíky

    „Evropské unii vládne velký byznys a byrokraté. Stojí za nimi pravicoví politici a nikým nevolená Evropská komise,“ zmiňuje jednička kandidátky KSČM Kateřina Konečná. Místo stranického šéfa Vojtěcha Filipa má za doprovod dva mladé muže ze své kandidátky: Andreje Bónu a Arťoma Korjagina. „Chceme radikální změnu. Dejme EU Konečnou!“ apelují mladí komunisté na Čechy.

  • 7.Piráti: Budík s Bartošem a Kolajou

    Šéf Pirátů Ivan Bartoš a jednička eurokandidátky Marcel Kolaja hned na úvod připouštějí, že letošní volby lidi zas tolik nezajímají. „Víte, co se říká o těchto evropských volbách? Nic,“ začíná Bartoš, Kolaja si hned bere slovo: „Přitom rozhodnou ale i o tom, jestli můžou korporace místo v Evropě danit na Bahamách.“ Dvojice ve finále přichází s budíkem, který má lidem připomenout, aby evropské volby neprospali.

  • 8.SPD: Okamura s Le Penovou a Wildersem

    Hnutí SPD vedené Tomiem Okamurou má svůj klip z celé politické sestavy nejvíce zalidněný. K oslovení voličů využívá záběrů z Václavského náměstí v Praze, kdy Okamuru na pódiu doplnili v polovině dubna další představitelé protievropských subjektů – Marine Le Penová a Geert Wilders. „Žít se dá dobře i bez nařízení Bruselu,“ zmiňuje šéf SPD.

marmat ( 8. května 2019 21:02 )

Je možné aby KDOKOLIV z party Klepl, Holubová,Krausovi fandil Kalouskovi,
Pospíšilovi a Farskému ????????????🤑😴😓

marmat ( 8. května 2019 20:57 )

Věříme že byla pouze 😖 zneužita filmová ukázka nikoliv skutečně
herečka....to by byla totiž havárie poslední cenové kategorie 🤯

marmat ( 8. května 2019 20:51 )

xxxx: Kdy a kde začínalo jeho jméno určitě V🤪??? Vy trollové máte
v informačním kanálu čurbes jako ve stoce😡 pomineme pravdivost
drbu 😱

petr12 ( 5. května 2019 10:52 )

český národ je uznávaný jako
ksindl,zloději,křiváci,netáhla,fetáci,udavači a naše politická galérka
tunelářu,kmotru ODS TOP KDU CSSD stan,pirátu nám dělá vynikajicí reklamu
jak doma tak v evrobordelu. Jen umělecká
špína,senátoři,novináři,česká skorumpovaná špína,mafie
kmotru,aktivisti,neziskovky,opozice sajrajtu vytvářejí ve světě
nepravdivý,zákeřný,závistivý obraz premiera,prezidenta tak
i česka.A jako největší špínu,humus na nás háží vyhulený,sajrajt
nemakačenku svazáku pirátu tento svazek fetáku za 120000 tisíc platu jen
hulí,udáva,špiní,pomlouvá jeji voliče mohli občané vidět v pruvodu za
legalizaci drog občané,rodiny chrante náš stát před obrovským
nebezpečím vítači migrantu,fetáky pirátu jinak Bartoš a jeho banda bude
hulit na václáváku s migranty to je jejich jediný zájem,Podívejte se na
starostu prahy piráta už zde začíná to co sami kritizují čachry
s miliony,zestátnování cizího soukromého majetku,chaos!!

Actimel ( 5. května 2019 09:18 )

V čem spočítá to pokrytectví? Ty čistoto samotná! Tobě nepotřebuju
okecávat nic, když tomu nerozumíš, tak šoupej nohama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa