Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář vybral z banky miliony v hotovosti. Nevěděl totiž, jak vypadají

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, ital - 
8. dubna 2019
07:43

Během víkendového diskusního fóra na Pobřeží slonoviny se nejbohatší muž v Africe Aliko Dangote svěřil se zvláštní příhodou. Tento miliardář z Nigérie si prý jednou vybral z banky deset milionů v hotovosti jen proto, aby je na vlastní oči viděl. Chtěl si prý být jistý, že peníze jsou skutečné a ne pouze čísla na papíře.

„Když jste mladí, váš první milion je důležitý, ale pak už na těch číslech tolik nezáleží,“ citovala agentura AFP magnáta, jehož podniky sahají od cementáren po mlýny na mouku.

„Jednou jsem vybral deset milionů, dal je do kufru auta, a pak si je naskládal do pokoje. Díval jsem se na ně a pomyslel jsem si: ,Teď už věřím, že mám peníze.´ A další den jsem je zase odvezl do banky,“ prohlásil před posluchači na Fóru Mo Ibrahima v Abidžanu.

Mladým africkým podnikatelům zároveň poradil, aby se nenechali unést prvním úspěchem. „My v Africe máme často tendenci utrácet v očekávání budoucích zisků. Ale při podnikání jsou vzestupy i pády,“ varoval.

Postěžoval si mimo jiné na celní a administrativní problémy v Africe, kvůli kterým vázne na kontinentu rozvoj a často dochází k paradoxním situacím, kdy kvůli dovozním předpisům například beninské firmy dovážejí dražší cement z Číny než ze 40 kilometrů vzdálených továren v Nigérii.

Botox44 ( 8. dubna 2019 11:45 )

Proč někdy má miliardy nezaslouženě a druhý poctivě pracujících žije z ruky do huby? HNUS!

ANO_nam_bude_lip ( 8. dubna 2019 10:33 )

Babiš?

cocumysvole ( 8. dubna 2019 10:30 )

To by mě zajímalo kolik lidí musel ožebračit a nebo zabít aby byl miliardář. A nebo pracoval 50 hodin denně?

jdi-se-bodnout ( 8. dubna 2019 08:42 )

On dal na stůl milion a čuměl na něj do druhého dne a pak jej vrátil do banky. Já jsem dal na stůl lahváč a nevydržel tam ani půlhodinu. Teď jdu vrátit prázdné lahve.

Zobrazit celou diskusi