Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík (24) z Mostu se pokusil ubodat matku nožem: Podle rodičů zničehonic zešílel!

Autor: miv - 
9. ledna 2019
19:20

Student Zbyněk H. (24) z Mostu může strávit 20 let ve vězení za pokus o vraždu vlastní matky. Na konci loňského září ji bodl kuchyňským nožem do krku. „Říkal jsem si už velmi dávno, že by bylo lepší, kdyby matka zemřela,“ šokoval obžalovaný v soudní síni.

Student pražské ČVUT Zbyněk H. se loni v září při návštěvě rodičů v rodném Mostu pokusil zabít matku kuchyňským nožem. Svůj záměr při středečním stání u Krajského soudu v Ústí nad Labem nijak neskrýval. „Pro nůž jsem šel s úmyslem, že otce odlákám k počítači a zabiju matku,“ vypověděl.

V ložnici na matku vytasil 20 centimetrů dlouhý nůž a bodl ji do krku. „Nebylo to hluboko, snažil jsem se mířit i na jiné části hlavy. Matka křičela,“ řekl mladík. K děsivé scéně naštěstí rychle přiběhl jeho otec a vražedné řádění včas zastavil.

Napadená žena, která se před novináři kryla parukou, přesto řekla, že je její syn nevinný. „Může za to schizofrenie,“ vysvětlila. Syna se zastal i jeho otec, který po soudci požaduje lidský přístup. „Je psychicky nemocný. Bohužel jsme to neodhalili včas,“ sdělil. Soudce líčení odročil na konec ledna, kdy vyslechne znalce z oboru psychiatrie. Za pokus o vraždu Zbyňkovi H. hrozí až 20 let.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání