Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po zavražděné Vendule P. (†28) zůstal syn Olda (10): Kamarádi se mu sbírají na lepší Vánoce

Autor: VaB - 
14. listopadu 2019
18:58

Od minulého úterý vyšetřuje českolipská kriminální policie vraždu Venduly P. (†28), kterou údajně zabil David F. (25) v jejím bytě. Po Vendule zůstal desetiletý syn Olda. Přátelé založili transparentní účet, na který mohou lidé posílat peníze pro chlapce, aby mohl mít lepší Vánoce.  

K vraždě Venduly P. (†28) došlo na začátku listopadu poté, co David F. (25) přišel k ní do bytu, vzal do rukou nůž a ubodal ji. Z místa pak utekl na druhou stranu České Lípy, kde vylezl na stožár a chtěl spáchat sebevraždu, to mu rozmluvil policejní vyjednavač. 

Policistům pak sdělil, co udělal, a k ohavnému činu se přiznal. Tělo ubodané Venduly v jejím bytě nalezli policisté. „Motivem činu byly osobní neshody mezi ním a jeho bývalou partnerkou,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. Nedlouho na to policisté Davida F. obvinili z vraždy, soud ho pak poslal do vazby.

Zůstal po ní syn Olda!

Po zavražděné Vendule P. zůstal její synek Olda (10), který je momentálně u svého dědečka. „Lidi, pojďme vytvořit účet dobročinný sbírky pro malýho Olánka. Vím, že maminku už mu to nevrátí, ale pevně věřím, že opatrovníci budou Vendulky pozůstalí a těm se peníze budou určitě hodit,“ napsal Lukáš B. v pátek svůj nápad na facebook. 

V pondělí už napsali, že je transparentní účet založený. „Pokud bude mít někdo chuť přispět dědečkovi Oldovi na zpříjemnění Vánoc pro malého Olánka, budeme všichni moc rádi,“ píše Aleš H. Sbírka bude aktivní do 20. prosince, pak veškeré peníze vyberou a předají je dědečkovi. 

Událost zasáhla i samotné obyvatele České Lípy. „Je to tragédie, úplně zbytečná smrt. Nevím, co si tím chtěl ten mladej debil dokázat, ona se chovala ke všem hezky, makala a starala se o sebe i syna,“ řekl Deníku člověk ze sousedství. Obviněnému hrozí 10 až 18 let odnětí svobody. Násilná smrt mladé ženy je letošní první vraždou na Českolipsku. 

Spravedlivy ( 15. listopadu 2019 13:32 )

Tak toho grázla co zabil tu matku tak připoutat v nějaký fabrice ke stroji a linčovat ho aby makal na toho syna až do plnoletosti a nebo se o toho vraha postarat jinak však mi už víme jak .Jako o toho vraha svého syna v Pardubicích.Mlýny melou pomalu ale jistě

MiraF ( 14. listopadu 2019 23:28 )

piju dobré víno

Oxana Pavelkova ( 14. listopadu 2019 20:47 )

Syna je škoda. Matky samozivitelky musí mít někoho za každou cenu. A pak to ve většině případů skončí takhle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání