Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kamery ve vlaku zachytily vraždu: Maniak na drogách ubodal pasažéra (†58)!

Autor: yks - 
12. července 2019
21:25

Brit Lee Pomeroy pravidělně na zastávce čekával na vlak, který ho vozil do práce. Kdyby tušil, že muž, se kterým se začne hádat kvůli blokování nástupního ostrůvku, má 29 záznamů v rejstříku, a že si léčí paranoidní schizofrenii kouřením extrémně silného konopí, nejspíš by si vlak raději nechal ujet. Jenomže došlo na nejhorší. Psychopat Darren Pencille (36) mu po hádce zasadil 18 bodných ran a pak z místa činu utekl. Smrtonosnému útoku přihlížel 14letý syn oběti.

Muž, který 18 ranami zavraždil 51letého Angličana Leeho Pomeroye, byl dlouholetý člen pouličního gangu s 29 záznamy v rejstříku. Darren Pencille je násilnický paranoidní schizofrenik, který odmítá brát své léky a místo toho užívá silné konopí. Je to natolik narušený člověk, že dokonce i členové jeho vlastního gangu se o něm s obavami vyjadřují jako o „totálním magorovi“. 

Právě on stanul před starobylým soudem v Old Bailey, aby se zpovídal ze smrtícího útoku na tátu od rodiny. Je to jeho 30. delikt, slyšela porota. V trestním rejstříku má záznamy za vloupání, zastrašování svědků a držení střelných zbraní. Den před útokem navštívil Pencille psychiatra a ten o něm napsal, že nepředstavuje riziko pro sebe ani pro druhé. To se ale mýlil.

Policie zveřejnila video posledních chvil života Lee Pomeroye

 

Pencille už před tím bodl do krku jiného muže a vyhrožoval smrtí také zaměstnanci útulku pro duševně nemocné. Sám se už od roku 2003 léčil s paranoidní schizofrenií. Léky ale nejedl. Nahradil je každodenní konzumací supersilného konopí. 

Porotě trvalo skoro 20 hodin, než se vrátila s verdiktem, kterým shledala Pencilllea vinným z vraždy. Trestem v takovém případě je v britských podmínkách doživotí s různě dlouhou minimální dobou, kterou musí vrah strávit ve vězení. V případě tohoto muže musí lhůta z rozhodnutí soudu činit minimálně 28 let.

 

jasnovidec01 ( 13. července 2019 09:01 )

podle kamery si ten chlap neuvědomil jak nebezpečný může být ten magor ,proč se sním hádal a pak ho pronásledoval do dalšího vagónu vlaku ,,nějakej moralista ...mohl žít kdyby nerozdával moudra ..jojo

santikxauz ( 13. července 2019 03:29 )

Občas to stálo za hov.no,ale byly to zlaté časy,kvlitní potraviny,dostupné bydlení,dnes je to mnohonásobně horší.

starymlok ( 12. července 2019 23:05 )

U nás běžný,nesnáším bolševiky,ale zlatý časy,když to stáloza hov.no

mak ( 12. července 2019 22:55 )

To není normální, aby člověk s tolika záznamy a takovou dg. běhal volně venku.
Každopádně potrestat i s psychiatrem - přece má nějakou zodpovědnost, když píše ty posudky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání