Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabil jsem svou ženu, řekl: Policie muže obvinila z vraždy manželky v Rychnově!

Autor: yks, dce - 
12. července 2019
19:51

Muže, který ve čtvrtek večer údajně zaútočil na svou manželku a připravil ji o život, policisté obvinili z vraždy. „Kriminalisté dnes odpoledne zahájili trestní stíhání 49letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 18 let,“ uvedla v pátek odpoledne policejní mluvčí. 

Dlouholetý rychnovský novinář (49) údajně v restauraci v centru města smrtelně postřelil svou manželku (†47) krátce poté, co mu sdělila, že se s ním hodlá rozvést. „Zabil jsem svou ženu, zavolejte policii,“ řekl pak šokovanému personálu, který přiběhl na místo, když se ozval výstřel. Místní lidé jsou událostí šokováni a zdůrazňují, že muž svým činem neublížil jen manželce, ale také jejich třem dětem a všem blízkým. Policie bývalého žurnalistu obvinila z vraždy. O víkendu pravděpodobně soud rozhodne o uvalení vazby.

Emotivní vzkaz očitého svědka

„Shnij v pekle!“ to vzkazují místní lidé střelci, který ve čtvrtek večer v centru Rychnova nad Kněžnou připravil o život svou 47letou manželku. Ten se údajně k činu doznal personálu restaurace. 

Právě zaměstnanec podniku, ve kterém k brutálnímu činu došlo, zanechal na facebookovém profilu údajného pachatele mrazivý vzkaz. „Stál jsem naproti tobě a slova, co jsi mi řekl: zabil jsem svoji ženu, zavolejte policii, ve mně budou navždy. Nikdy jsem tohle zažít nechtěl. V tuto chvíli jsi pro mě odpad společnosti. Tři děti teď nebudou mít ani jednoho rodiče,“ napsal pobouřený L. H. s tím, že muž navíc ohrozil i všechny ostatní lidi, kteří se právě v restauraci nacházeli.

Spekulace o převozu do nemocnice

Tvrdá odpověď a desítky šokovaných reakcí přišly poté, co smrtelně poraněnou ženu, kterou muž údajně střelil do hlavy, odvezla sanitka, a to přestože na místě přistával i vrtulník. Obyvatelé města spekulují o tom, že se zdravotníkům nepodařilo oběť dostatečně stabilizovat, aby vůbec cestu vrtulníkem přežila.  Žena později zemřela v nemocnici.

„Nikomu nic zlého nepřeju, ale tobě ano. Zasloužíš si trest smrti!“ napsala pobouřená Simona na profil údajného střelce. Ten se ještě minulou sobotu zúčastnil svatby. Nic nenasvědčovalo tomu, co mělo následovat. Z fotografií na mužově profilu je zřejmé jen to, že měl slabost pro cestování a exotickou kuchyni.  

V době činu bylo na místě 13 lidí

Oznámení o střelbě přijala policie ve čtvrtek krátce po 20:00. „Na místo vyjel okamžitě kompletní výjezd kriminalistů, kteří zde stále pracují a zajišťují veškeré informace a důkazy potřebné k objasnění tohoto činu,“ uvedla hodinu před půlnocí policejní mluvčí Ivana Ježková s tím, že muž při zadržení nekladl odpor a střílel z legálně držené zbraně.

„Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily. Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor,“ doplnila mluvčí.

apGARPcz ( 13. července 2019 22:27 )

PROSTE HNUSNA SRACKA. ZAJIMALO BY ME,JESTLI BY JEDNAL STEJNE,KDYBY V MISTNOSTI BYLI DALSI LIDE... MOZNA NE,HM.KAZDOPADNE V LOCHU TED MUZE TUROVAT TU SVOU FIGURU,KOSTE ZAPRAS­KANY,­SLABOC­H....

sukin-sa-vracia ( 13. července 2019 20:26 )

Pani byla hezká....

naidka ( 13. července 2019 18:47 )

On nasál tolik vzduchu, aby měl zatažené břicho, že mu zhubly i paže.

Mucinek5 ( 13. července 2019 15:25 )

Co to meles? Ja se divam smrti do tvare kazdy den. Kdyz posloucham agenta burese tak se o me pokousi infarkt kazdy den

1pravda1 ( 13. července 2019 12:52 )

Zabít mámu tří dětí a sám jít do vězení - ne, ten člověk není normální. Nebo si myslel, že ho policisté poplácají po zádech a pošlou domů? Chudáci děti, rodiče té ženy a další příbuzní, možná tušili, že je to magor, určitě jim řekla, proč se chce nechat rozvést.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání