Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Traktor se žací lištou najel na mladíka (24): Přišel o obě nohy a ruku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: mor)
Aktualizováno -
11. července 2019
18:09
Autor: čad, yks - 
11. července 2019
11:41

Velmi závažný úraz utrpěl v úterý mladý muž (24) z Brtnice na Jihlavsku. Na poli na něj najel traktor s běžící žací lištou. Způsobil mu život ohrožující poranění, se kterými ho musel do nemocnice transportovat vrtulník. 

Teprve 24letý muž z Brtnice údajně doplatil na svou zálibu v pojídání hrachu. V úterý ho zlákalo zdejší pole. "Nebylo to čistě hrachové pole, ale asi metr vysoká směska," řekl Blesku jeden z místních. Podle něj se dokonce oběť neštěstí s traktoristou potkala krátce před incidentem. 

"On se s tím traktoristou dokonce znal a krátce předtím, když jel na kolem družstva na kole na pole, se s ním ještě zdravil," dodal muž.

Oběť pak začala údajně hrách sbírat, ale po patnácté hodině odpolední do zeleně vjel traktor. 

Podle informací Blesku se muž ukryl ve zhruba metrovém porostu a doufal, že ho řidič nezpozoruje a mine. Při tom nezaregistroval fakt, že traktor má vepředu připojenou 4metrovou žací lištu a že přijel sklízet.

Když traktorista zaregistroval ležícího muže, bylo již pozdě. „Mladík utrpěl polytrauma, mnohočetná tržná, sečná a ztrátová poranění,“ sdělila Blesku ředitelka Krajské záchranné služby Vladislava Filová. 

S vážnými zraněními musel být přepraven na traumacentrum Fakultní nemocnice v Brně. Muž podle informací Blesku stroj muži aputoval jednu nohu nad kolenem a druhou od kotníku dolů. Podle nepotvrzených informací přišel i o část ruky. 

„Případ na místě převzali kriminalisté, kteří zjišťují okolnosti, které vedly k těmto těžkým zraněním,“ řekla Blesku tisková mluvčí policie Stanislava Miláčková.

K události se už vjádřila i zdrcená obec, kde zraněného dobře znají. "Je to náš zaměstnanec, který se v obci staral o úklid a zeleň. Moc hodný chlapec," řekla Blesku starostka Brtnice Miroslava Švaříčková. 

valdom_hayzle ( 12. července 2019 08:59 )

Když jsi to přesně věděla, asi je to na tobě hodně znát a dává ti to sežrat kdekdo. Tak s tím něco dělej a nedřep pořád na netu, ty kejto pitomá.

Deneček ( 12. července 2019 05:42 )

Jak typické v Blesku,každý den mění,jak to opravdu bylo.

valdom_hayzle ( 11. července 2019 21:54 )

Vendulo nekvič, ty bys měla dostávat minimálně obden do díry, abys nebyla tak nervozní.

verka1 ( 11. července 2019 21:17 )

janysek1979 ( 11. července 2019 20:47 )

Hrách je LUŠTĚNINA a netykej mi blbečku, vrať se na základní školu.. zase jeden, co studoval zvláštní školu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání