Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Matka podřízla hrdlo své dceři Darince (†4): Vyvázne bez trestu!

24. října 2013
11:58

Matka, která letos v zimě podřezala hrdlo své čtyřleté dcery Darinky, vyvázne bez trestu. K brutální vraždě se přiznala, ale podle soudních znalců nebyla kvůli drogám při smyslech.

Ze soudní síně tak pětadvacetiletá žena poputuje místo do vazby do protidrogové léčebny. Za vraždu jí původně hrozilo dvacet let vězení. „Stíhání bylo pro nepříčetnost zastaveno. Podle znaleckého posudku nebyla obviněná žena v době činu příčetná,“ řekla Právu státní zástupkyně z libereckého krajského státního zastupitelství Libuše Němcová.

K vraždě došlo letos v únoru v českolipské čtvrti Sárov. Darinka měla hluboké řezné rány na krku a v době, kdy přijela záchranka, jí už nebylo možné pomoci.

Matka se po hrůzném činu pokusila o sebevraždu. Záchranáři ji našli ležet v posteli s podřezaným zápěstím.

babetku ( 29. října 2013 11:01 )

Teda já už v našem státě ničemu nerozumím. Neuznávám alkohol za volantem, ale stejně mám pocit, že i za to je větší trest než za takovouto vraždu? Takže ten, kdo nadýchá byť jedno pivo je trestaný přísněji??? Jak může někdo říct, že matka nebyla v době spáchání činu příčetná kvůli požití drog? Proč jí to dítě nesebrali už dřív, než k takovéhle tragédii došlo? Za to by měli nést zodpovědnost i případní příbuzní - někdo přece musel vědět, že matka není schopná se o dítě postarat. Nebo tam fetuje celá rodina?

alohahai ( 27. října 2013 11:02 )

to fetuje i ten soudce ??? to že místo aby dítěti koupila vitamíny, si radši koupí drogy ??? a to ještě určitě ze sociálních dávek, které na ní brala !!! má zodpovědnost za dítě, když si ho dělala, tak asi byla příčetná !!! a když má doma dítě, nemá co si něco cpát do žil nebo do nosu, tomu se říká nezodpovědnost a ne nepříčetnost !!! a nejlepší léčebna by asi pro ni byla basa !!! nad tímhle už zůstává vážně rozum stát !!!

paragraf ( 25. října 2013 19:08 )

polovinu soudců bych vyházel a duhou nechal zavřít. Vynášet takové rozsudky, může jen blbec a nebo úplatnej kripl. Nejhorší na tom je, že to není ojedinělý případ, ale podobných rozsudků je vynášeno bezpočet. Měli by být za to trestně odpovědni, jenže jim se nikdy nic nestane, maximálně jim strhnou dva měsíce z platu příplatky.

4rek ( 24. října 2013 18:34 )

To mě zase nadzvedlo: Měla dostat trest za brutální vraždu a k tomu další sazbu za požívání omamných látek. Co asi musela ta malá prožívat? Feťačka si pořídí další dítě a bude vysmátá jak lečo. Když bude zfetovaný řidič a podaří se mu rozmašírovat plný bus lidí, vyvázne bez trestu? Kde to žijeme?

4rek ( 24. října 2013 18:11 )

Tady je vidět, že nezodpovědný jedinec, který jedná proti zákonu má v tomto státě opět výhodu a to dokonce i v případě, že se jedná o podříznutí dítěte. To není třeba komentovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání