Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vražda v Berouně: Dvojice šla krást marihuanu, načapal je ale majitel (†44)!

Mladík (20) byl obviněn z vraždy v Berouně. Hrozí mu až 18 let vězení!
Mladík (20) byl obviněn z vraždy v Berouně. Hrozí mu až 18 let vězení!  (Autor: David Malík)
Autor: VaB, ČTK - 
26. září 2019
20:21

Dvacetiletému mladíkovi hrozí kvůli středeční vraždě čtyřiačtyřicetiletého muže na Berounsku až osmnáct let vězení, kriminalisté navrhli jeho vzetí do vazby. Stíhají také dvacetiletou dívku, za porušování domovní svobody jí hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest. Podle informací FTV Prima dvojice vnikla na pozemek kvůli marihuaně, majitel je ale vyrušil a mladík ho následně několikrát bodl.

Obvinění podle policie vnikli ve středu po 02:00 neoprávněně na cizí pozemek, kde je přistihl majitel. „Dvojice chtěla na tomto pozemku odcizit rostliny konopí,“ řekla FTV Prima policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Při potyčce mladík majitele několikrát bodl do hrudníku a břicha. Pobodaný zemřel při převozu do nemocnice. „Policisté v souvislosti s událostí zadrželi dvě podezřelé osoby, muže a ženu, oba ve věku 20 let,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková v den vraždy.

Mladík nyní čelí obvinění z vraždy a porušování domovní svobody. Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného muže do vyšetřovací vazby. Důvodem je to, aby se nevyhýbal trestnímu stíhání a neovlivňoval svědky nebo spoluobviněné. „Obviněný muž se navíc skutku dopustil ve zkušební době podmínečného odsouzení za drogový delikt a výtržnictví," dodala Suchánková. S dívkou bylo zahájeno trestní stíhání pro porušování domovní svobody.

Pokud bude muž pravomocně odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let ve vězení. Dívce za uvedený delikt hrozí „jen" dva roky odnětí svobody.

 

Jetofuk ( 26. září 2019 22:31 )

Naprosto souhlasím 👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání