Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Andrey a syna Lukáše (†15): Na volání o pomoc nikdo nereagoval

Autor: ital - 
27. února 2019
13:47

V neděli došlo v jednom z bytů na sídlišti v Žilině k hrůznému případu. Miroslav (48) zde měl zavraždit svoji manželku Andreu (†47) a také syna Lukáše (†15). Andrea prý před incidentem psala na sociálních sítích žádosti o pomoc. Nikdo na ně ale nereagoval. Dalo se brutálnímu činu předejít?

Rodina se podle informací z Plus Jeden Deň odstěhovala z Bratislavy, následně žila nějaký čas ve městě Levice. Poslední měsíc před krvavým masakrem bydleli na sídlišti v Žilině. Jejich sousedé si je však příliš nevybavovali a nedokázali je poznat ani z fotografie. „Byli tu jen krátce. Pamatuji si akorát jejich malého psíka,“ oznámil jeden ze sousedů.

Vyšlo najevo, že se rodina potýkala s problémy, což dokazuje i Andrein status na sociální síti. Jen několik týdnů před vraždou prosila o pomoc. „Dobří lidé, kdo k sobě vezme tříčlennou rodinu s malým pejskem? Jsme úplně na dně! Pomozte nám, prosím!“ napsala Andrea ještě 5. února. Avšak nikdo z přátel její žádost nevyslyšel a nereagoval.

Doposud není jasné, proč Andrea, absolventka Střední zdravotnické školy v Bratislavě, žádala o pomoc. Anonymní zdroj sdělil Plus Jeden Deň, že rodina bojovala s finančními problémy. Ani odchod z Bratislavy pro ně nebyl šťastný, spíše naopak. Manželé se prý neustále hádali, za což mohla Miroslavova údajná závislost na drogách a hazardu.

Poslední ranou byla výpověď nájmu ze žilinského bytu. Možná právě to bylo příčinou, jež vyústila v krvavý incident. V neděli 24. února zatkla policie Miroslava, jehož obvinila z vraždy manželky i syna. Muž skončil ve vazbě.

Lokilus ( 28. února 2019 21:48 )

Odpočívej v pokoji, -nyme (Lukáši). Velká škoda že takový mladý talent musel odejít z tohoto krutého světa, doufám že ti tam nahoře je lépe.

ja-stana ( 27. února 2019 14:08 )

Dobře že nikdo nereagoval. Bylo by víc mrtvých. Měla se sebrat a mazat do azyláku a na toho šmejda se vykašlat, a taky to chce chodit do práce a platit nájem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání