„Podezřelý je umístěný v nemocničním zařízení,“ potvrdila krajská policejní mluvčí Pavla Burešová. Podle informací Blesk.cz je muž hospitalizovaný v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech na jižním Plzeňsku.

Policie údajně nepočítá s tím, že by muže začala v nejbližších dnech trestně stíhat.

Co přesně se tak v domově pro seniory v Břasích na Rokycansku stalo, zůstává obestřené tajemstvím. Policisté ve středu večer objevili v domě pro seniory mrtvého Karla V. (†76), a to v pokoji v 1. patře. Jeho žena Ivana (†71) ležela venku na chodníku. Podle informací Blesku měla rozbitou hlavu. Podezřelého se policistům podařilo zadržet ještě v noci na čtvrtek.

Upravoval pro důchodce dům

Lidmi v obci otřáslo úmrtí dvojice seniorů. „Oba mrtvé jsem znal od dětství, byli to přátelé mých rodičů,“ řekl starosta Miroslav Kroc.

V domově byli senioři dočasně, než jejich vnuk opraví dům. „Většinu na něj přepsali. Těšili se, že se tam v létě vrátí. Měli tam mít upravenou místnost s kuchyní, je to hrozná tragédie,“ dodal starosta.

V dobřanském zařízení byl po vraždě zavřený i schizofrenik Vlastislav A. (tehdy 29), který v roce 2015 ubodal v Horní Bříze na Plzeňsku knihovnici (27). Kvůli své nemoci nebyl za svůj čin nikdy potrestán.

VIDEO: Policisté našli v domově pro seniory dva mrtvé.