Video a fotky, kterak domácí kocour oddychuje na nejvyšším polském vrcholu Rysy a dalších dvou slovenských štítech, obletěly celý svět. Nejde přitom o žádný „pohodový výšlap“, Rysy se nalézají v nadmořské výšce 2503 metrů, Kôprovský štít má 2363 m n. m. a Vysoká dokonce 2547! Turisty proto jeho putování velmi zaujalo a pozorně sledují jeho další cesty.

Horští nosiči snesli kocoura do údolí, tam se jim však ztratil. Po několika dnech se najednou objevil u dveří tatranského chataře v Podbanské. „Kocour vypadá ve velmi dobré formě. Je spokojený, klidný. Nevím, asi si ho necháme tady,“ popsal TV Markíza Viktor, u něhož se čtyřnohý výletník momentálně zabydlel.

„Je to takový horský kocour. Občas se toulá, občas přijde domů, ale je hodný, takový klidný a strašně v pohodě,“ doplnil Viktor s tím, že ho v jeho výletech nehodlá nijak omezovat.

Kocour je podle Viktora zvyklý na domácnost a tak chatař doufá, že se třeba nyní přihlásí jeho majitel. Pocházet by mohl z Polska, konkrétně z oblasti jezera Morskie Oko. Ochranáři si však myslí, že kocoura se někdo v Tatrách pokusil zbavit a vyhodil ho tu na milost drsné přírodě.

Fotogalerie
18 fotografií