Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pokud sestra získá syny, ihned se vracím do Česka, říká Eva, které sebrali v Norsku děti

Autor: shp - 
28. ledna 2015
18:54

O bratry Denise (9) a Davida (6) Michalákovy nebojuje usilovně jen jejich matka Eva, ale i její sestra Zuzana Sovková. Ta je jim ochotná s manželem poskytnout domov v moravském Hodoníně. Kdyby se jí to podařilo, Eva by ihned opustila Norsko, kde zažila už tolik hrůz...

Pokud by norská sociální služba Barnevernet trvala na tom, že matka Eva není schopna děti vychovávat tak, jak je zapotřebí, má rodina v záloze ještě alternativní řešení. Denise a Davida by mohla vychovávat sestra.

„Chceme, aby děti vychovávala Eva, ale pokud by to nešlo, jsme připraveni se o ně s manželem postarat,“ řekla Zuzana Blesk.cz. „Máme velký dům se spoustou pokojů, klukům jsme už koupili i postele,“ dodala žena, která s chotěm vychovává dvě děti.

„Sestra už o děti žádala u minulého projednávání. Nebyl na to brán zřetel. Pak jí řekli, že dítě nemůže získat do péče, protože nemá trvalý pobyt na území Norska,“ řekla Blesk.cz Eva Michaláková. Podle Zuzany musí být další žádost podána přes ambasádu.

Teta dětí však o syny nebojuje jen na norské frontě, ale i v Česku. Okresní soud v Hodoníně obdržel žalobu o svěření dětí do své péče po rozvodu Evy s manželem. Obě ženy se snaží, seč jim síly stačí, aby se děti dostaly ke své biologické rodině.

S Evou si neustále píšeme, voláme, mluvíme po Skypu,“ říká Zuzana. „Situace je hrozná, ale naše sesterské pouto posílila,“ dodala. Kdyby sestra dostala děti do péče, neváhala by paní Michaláková ani vteřinu a vrátila by se do své domoviny.

„Do Česka bych se vrátila hned. Jsem tu jenom kvůli boji o děti,“ dodala Eva. Děti jí Barnevernet sebral v roce 2011 kvůli údajnému zneužívání ze strany otce. Později pěstounka tvrdila, že se jí Denis svěřil, že ho zneužívala i matka.

Nic z toho se nepotvrdilo. Zneužívání vyvrátila lékařská vyšetření a policejní vyšetřování bylo pozastaveno. Bratři však přesto stále žijí každý v jiné rodině a s biologickou matkou se mohou vídat jen dvakrát ročně po dobu 15 minut.

recus ( 29. ledna 2015 03:10 )

https://www.youtube.com/watch?v=bSQAuxgErsc

sabartnok ( 29. ledna 2015 02:52 )

 Nemocna máš pravdu je to přesně tak.

nemocna ( 29. ledna 2015 02:35 )

Nenormální Norsko co to mají za debilní zákony kradou děti vlastním matkám jen aby měli plný plán s pěstouní péče a nahrabali si peníze vůbec jim o děti nejde, jejich psychika je jim fuk, jak můžou vlastní matku vidět jen jen 30 minut za rok ??? nesmí mluvit svým rodným jazykem, nesmí jí říkat mami, vždyt to jsou čeští chlapci tak když byli odebrány, měli být předány do péče do Čech a ne si je nechat tam a vychovávat po svém vždyt to je únos cizího státního občana a zamezení vrátit se do rodné země, Norové nejsou normální chtěla bych vidět jak koupou děti bez jejich dotyku, nebo jak dítě mažou mastí, nebo pudrem, co dělají když dítě několikrát po upozornění neposlechne a dělá to naschvál? bez plesknutí přes zadek se pořádná výchova nikdy nedokáže, malé děti nemají rozum a vše se jim vysvětlit nedá, účinější je plesknout a hned si zapamatují, že to nesmí, že je to špatné chování, to Norové stále dokola vysvětlují dítěti že to nesmí i když dělá pozdvižení třeba v obchodě kde leží na zemi, vzteká se, řve a kope nohama do poskládaných konzerv do pyramídy a může mu jít i o život? to jej nechají zasypat? Norové snad rozumně vůbec neuvažují když mají takové debilní zákony, moc přeji paní at se to podaří a vrátí jí její děti a může se vrátit zpět do naší země, už nikdy nežít v cizí zemi a to je varování i pro druhé, doma je doma !!!

sabartnok ( 29. ledna 2015 01:19 )

 Ty děti nezajímá jaké zákony způsobily jejich rozdělení a umístění do norských rodin. Ale všichni norští aktéři případu by se měli stydět jak hlubokou psychickou újmu dětem takovým postupem zavinili. Odpíraji jim mateřskou lásku. To je v tomto století neuvěřitelné.

datelobecny ( 29. ledna 2015 01:04 )

Přesně tak. Ti pěstouni spíš víc milují ty prachy, které za ně berou.

Zobrazit celou diskusi