Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podřezaný soudce (†64) soudil žháře z Vítkova: Byla to nájemná vražda?

Soudce Miloslav Studnička - soudil žháře z Vítkova, nyní byl zavražděn
Soudce Miloslav Studnička - soudil žháře z Vítkova, nyní byl zavražděn  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Richard Veselý, Ivana Žáková - 
10. července 2012
05:00

Soudce krajského soudu v Ostravě Miloslav Studnička (†64) byl zřejmě brutálně zavražděn! S podřezaným hrdlem a v tratolišti krve ho včera v jeho domě objevili policisté. Je pravděpodobné, že si vraždu soudce někdo objednal.

Studnička měl řadu nepřátel, za mříže poslal desítky nebezpečných násilníků, pedofi lů a vrahů. Před dvěma lety odsoudil k výjimečným trestům také žháře z Vítkova. Bylo by to vůbec poprvé v historii Česka, co se soudce stal terčem vražedného útoku.

Studnička podle sousedů platil za podivína, který s nikým nekomunikoval a žil sám, pouze se smečkou šestnácti psů.

Policie pracuje s několika verzemi případu. Nabízí se jak nájemná, případně loupežná vražda, nebo sebevražda. Jisté je zatím jen jedno. Měl podřezané hrdlo. Co bylo důvodem? Podle některých spekulací se mohlo jednat o pomstu za odsouzení čtveřice neonacistických žhářů z Vítkova. Právě Studnička je v říjnu 2010 poslal do vězení na 22 a 20 let za popálení tehdy ani ne dvouleté romské holčičky Natálky. Mezi neonacisty Studnička svým rozsudkem vyvolal silnou vlnu nenávisti.

Smrt soudce včera okomentoval i ministr spravedlnosti Pavel Blažek. „Doufám, že snad jde o jinou příčinu této tragické události. Pokud byl zavražděn proto, jak soudil, byla by to tragédie a znamenalo by to velkou ztrátu pro českou justici,“ řekl.

Video  Soudce Miloslav Studnička (†64) byl nalezen ve svém domě s podřezaným hrdlem.  - Blesk - Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Podle obhájce odsouzených žhářů Petra Kausty vražda s případem žhářů nesouvisí. „Je to šílené, ale varoval bych před spojováním s Vítkovem. Může jít o náhodu, loupežné přepadení, jiný případ, možností je mnoho,“ uvedl Kausta. Podle policie není vyloučeno ani to, že se Studnička zabil sám. Vražedný nůž se ale údajně zatím nalézt nepodařilo. Nepřátel měl soudce Studnička mnohem víc. Loni k desetiletému vězení odsoudil muže obžalovaného ze znásilnění dvou malých dětí, letos mimo jiné poslal na celkem 21 let za mříže tři dealery drog.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kopejtko ( 10. července 2012 12:57 )

ta Třebíč....... tam to jede...

kopejtko ( 10. července 2012 12:54 )

kopejtko ( 10. července 2012 12:53 )

a to bude míň mrtvej, kdyby byl gay?

querty ( 10. července 2012 12:51 )

Asi to bude spadat do stejné kategorie vyjasněnosti, jako vražda bývalého ústavního právníka Ernesta Valka v listopadu 2010 na Slovensku. Nebude to nikdy vyřešeno.

kopejtko ( 10. července 2012 12:49 )

tebe hodně namíchnul, že mu nemůžeš přijít na jméno, co? Copak ti provedl, pochlub se, ty ztělesněná nevinnosti a čistoto?!

Zobrazit celou diskusi