Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v Třinci: Muž postřelil ženu se synem, pak spáchal sebevraždu

Ilustrační foto: Muž postřelil svou známou a jejího syna, pak spáchal sebevraždu
Ilustrační foto: Muž postřelil svou známou a jejího syna, pak spáchal sebevraždu  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
7. července 2012
11:00

Tragédie otřásla v pátek večer Třincem. Šestapadesátiletý muž tam totiž postřelil ženu (45) a jejího syna, který bohužel útok nepřežil (†26). Muž pak spáchal sebevraždu.

 Tragédie se stala okolo 19:00, kdy muž ozbrojený pistolí přišel do bytu, kde byla matka se svým synem. "Co přesně se v bytě odehrálo, není dosud zcela zřejmé. Kolem 19:00 měly být z bytu slyšet výstřely, kdy s největší pravděpodobností žena i její syn poté vyběhli před dům pronásledováni střelcem. Ten na ně několikrát vystřelil a oba zranil. Poté obrátil zbraň proti sobě," uvedla Štětínská.

Mluvčí záchranné služby Ladislav Lang ČTK potvrdil, že záchranáři na místě střelby ošetřili muže, který utrpěl střelné poranění břicha a musel být připojen k umělé plicní ventilaci. Vrtulník ho v kritickém stavu transportoval do ostravské fakultní nemocnice. Mladík však na následky svých zranění zemřel.

Pětačtyřicetiletou ženu se střelným zraněním ruky a hrudníku převezla sanitka do nemocnice v Třinci. Útočník se střelil do hlavy a zemřel na místě.

Štětínská dodala, že podle prvotních informací byl střelec známým postřelené ženy. "Kriminalisté se zabývají i otázkou, zda muž držel zbraň, kterou zajistili, legálně a zda je držitelem zbrojního průkazu. Prozatím vše nasvědčuje tomu, že pistoli neměl v legálním držení. Co se týká zbrojního průkazu, tuto informaci je ještě potřeba ověřit," doplnila policejní mluvčí.

Policisté nyní budou vyhodnocovat zajištěné stopy a vyslýchat svědky. Případ vyšetřují jako vraždu a pokus vraždy.

londynskypes ( 7. července 2012 16:44 )

treba mu dluzili prachy a nebo on jim ???

sosacek ( 7. července 2012 12:54 )

ještě že se nikomu nic vážného nestalo..

abzk ( 7. července 2012 11:26 )

Co chtěj řešit? Legální - nelegální držení zbraně? V případě dvou mrtvol - mrtvýho střelce? Proč to řešit když neni možný za nelegální držení už nikoho potrestat? Důležitější je proč k pokusu o vraždu, vraždě a sebevraždě došlo. Je jedno čím. Pokud to chtěl udělat, udělal by to všechno i kuchyňskou kudlou na kterou žádný povolení netřeba.

Zobrazit celou diskusi