Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Indka (14) otrávila svého otce a bratra: Byli proti její lásce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, ljš - 
3. července 2012
09:37

Chtěla se vdát za svého milovaného chlapce, jejímu otci a bratrovi ale nebyl dost dobrý. Zbili ho a zakázali jí se s ním vídat. Zoufalá dívka je proto oba zavraždila.

Čtrnáctiletou dívku zadržela indická police ve východním státě Bihár a obvinila ji, že zavraždila svého otce a bratra. Příčinou rodinné tragédie byla skutečnost, že se stavěli proti jejímu vztahu s chlapcem z nejnižší kasty.

Jde přitom o obrácený scénář místních "vražd ze cti", kdy často rodiče či synové zabijí dceru, respektive sestru, za nevhodný vztah, jímž podle nich uvrhla rodinu do hanby.

Otrávila je

Dívka se podle policie přiznala, že nasypala jed do zeleninového karí, které uvařila pro otce a mladšího bratra. Oba poté zemřeli. Matka smrti unikla, protože jí nebylo dobře, a proto jídlo nejedla.

Případ se odehrál ve vesnici vzdálené asi 75 kilometrů od hlavního města státu Bihár Patny. "Dívka přistoupila k tomuto krajnímu kroku, protože její příbuzní včetně otce, matky a bratra byli proti její lásce k chlapci a nesouhlasili s tím, že si ho chce vzít," řekl policejní důstojník Upendra Kumár Sinha.

Láska k nečistému

Chlapec patří k indické komunitě dalitů - takzvaných "nedotknutelných". Ti byli v tradičním kastovním systému, který už řadu let v Indii oficiálně neplatí, ale mnohde silně přetrvává, považováni za nečisté. Přisouzeny jim byly jen ty nejšpinavější a nejnižší práce jako například čištění latrín, zametání ulic, úklid odpadků a vydělávání kůží.

Rodina dívky, která patří k vyšší kastě, nechtěla o její lásce ani slyšet a chlapce dokonce zbila, když ho s ní přistihli. Stát Bihár patří v Indii k nejchudším a nejvíce podléhajícím dávnému kastovnímu systému.

zelena.karkulka ( 4. července 2012 02:19 )

to je dobrý to ilustrační foto,mohli jste tam dát nějakou Biháriovou

kaonkl ( 3. července 2012 15:51 )

Jasně, on určitě táta spí se synem v jedné posteli .. chytráku

kdoasi ( 3. července 2012 14:22 )

Správně...neměli jí do toho kecat

mandat ( 3. července 2012 10:04 )

Stacilo, aby jim dala do postele kobru a nikdo by ji nic nedokazal.

Zobrazit celou diskusi