Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený střelec zabil na diskotéce dva lidi: Chytli ho ve Španělsku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ljš - 
6. července 2012
15:45

Nechtěli ho pustit na diskotéku, tak se vrátil s kalašnikovem rozpoutal krvavý masakr. Dva lidé z francouzského města Lille jeho běsnění nepřežili a dalších šest bylo zraněno. Jen náhodou ho pak policie dopadla ve Španělsku

Muž, který v neděli brzy ráno zabil dvě osoby a dalších šest zranil střelbou z kalašnikova na diskotéce ve francouzském Lille, byl dnes zatčen ve Španělsku. Podle serveru francouzského deníku Le Figaro byl na stejném místě dopoledne zadržen i střelcův komplic.

Poté, co ho ochranka v sobotu večer nepustila na diskotéku, se dvaatřicetiletý Faycal Mokhtari po půlnoci vrátil se zbraní a začal střílet. O život přišli šatnářka a jeden z návštěvníků diskotéky. Útočníkovi se podařilo uprchnout v autě řízeném čtyřiadvacetiletým komplicem Djelloulem Cherifim.

Chytli ho náhodou

Pachatel, který má trvalý pobyt v Tourcoing nedaleko Lille, má podle policie bohatý trestní rejstřík. Ve vězení si odpykal tresty za násilnictví, loupeže a obchod s drogami. Pátrání po něm směřovalo především do blízké Belgie, kde má prý Mokhtari byt. Španělská policie na muže přišla podle Le Figara náhodou při akci proti drogám u hranice s Francií.

"Je úlevou pro rodiny obětí a pro zraněné vědět, že se oba muži budou před justicí naší země zodpovídat ze zločinů, kterých se dopustili," prohlásila dnes starostka Lille a šéfka vládních socialistů Martine Aubryová.

Střelba na diskotéce oživila ve Francii diskusi o právní úpravě držení zbraní, která se rozpoutala poté, co v březnu islámský ozbrojenec zabil sedm lidí na jihu země. Debatu veřejnosti na toto téma přiživilo vraždění gangů ve středomořském přístavu Marseille.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi