Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Idylku v kavárně zničil šílenec: Postřílel 5 lidí!

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
31. května 2012
10:09

Seděli u kávy, povídali si, když dovnitř vtrhl šílenec a středeční odpoledne se změnilo v peklo. Čtyři mrtvé a jednoho těžce raněného, který bojuje o svůj život v nemocnici, má na svědomí střelec z kavárny v americkém Seattlu. Při policejním pronásledování si pak sám sáhl na život.

Populární hudební kavárna Cafe Racer v Seattlu na severozápadě USA se stala místem nečekaného masakru. Ve středu odpoledne do ní totiž vtrhl zatím neznámý šílenec, který na místě zastřelil dva lidi. Další muž zemřel po převozu do nemocnice, čtvrtý postřelený bojuje o život a lékaři mu příliš šancí nedávají. Pátou obětí se stala žena na parkovišti, která měla smůlu, že se připletla střelci do dráhy jeho útěku.

Šílenec odjel jejím vozem, ale když se kolem něj začala svírat chapadla policejního pronásledování, vyskočil z auta, klekl si na kolena a střelil se do hlavy, jak popsali událost zasahující policisté. Pronásledování pachatele sledovali zděšení obyvatelé města uzavření raději do svých domovů a kanceláří - radnice bleskurychle vydala nařízení o uzavření okolí incidentu i několika škol a doporučila, aby lidé raději nevycházeli ven.

Nemocnice zatím totožnost obětí a pachatele odmítla uvést. Podle místní televizní stanice KIRO7 byli mezi oběťmi zřejmě hudebníci. I policie zatím otálí s vysvětlením pachatelových pohnutek.

Jen starosta Seattlu Mike McGinn na tiskové konferenci prohlásil, že střelba městem otřásla, ale není v poslední době ojedinělým incidentem. V ulicích Seattlu příliš bezpečno není, od začátku roku zde bylo zabito již 21, což je skoro tolik, jako za celý loňský rok.

marie60 ( 31. května 2012 10:21 )

Lidem čím dál víc hrabe a ne jen v té Americe, ale po celém světě.

Zobrazit celou diskusi