Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřel zloděj, zasažený šípem do hlavy: Střelec bránil majetek, dostane 16 let?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
4. května 2012
14:12

K obraně svého domu si vzal Jaroslav Š. (39) kuši a po údajných zlodějích vystřelil. Jednoho z nich trefil šípem do hlavy a ten se skácel k zemi. Po leteckém převozu do nemocnice podstoupil Martin H. (†39) operaci, týden bojovali doktoři o jeho život. Marně. Střelci nyní hrozí až 16 let vězení.

Majitel domu Jaroslav Š. (39), který minulý čtvrtek na obranu svého majetku použil kuši, čelil obvinění z vážného ublížení na zdraví a nyní se patrně rozšíří - následkem jeho počínání totiž zemřel jeden ze zlodějů, před kterými se rozhodl se střelnou zbraní v ruce bránit.

„Pacient ve čtvrtek večer bohužel zemřel,“ potvrdil Novinkám mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Při převozu do nemocnice mu z hlavy koukalo trčelo 30 centimetrů šípu, který se mu zabodl hluboko do lebky. Byl v kritickém stavu. A z něj už se nedostal.

Policie obranu majitele domu v Chotěbuzi na Karvinsku posoudila jako nepřiměřenou, hrozí mu proto až 16 let vězení. „Obviněný se hájí tím, že střílel proto, že měl strach,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Policie zároveň zadržela i zbylé dva zloděje.

"Jezdíme po skládkách a zbořeništích a hledáme železo do šrotu. Pokud jsme na cizím majetku, vždy se lidí ptáme, zda si železo můžeme vzít. Mnozí jsou rádi, že jim uklidíme okolí a zahradu," brání se otec romské rodiny Gabriel G. (45) nařčení, že se jeho parta vyrazila v osudný den krást.

pankapitan ( 11. května 2012 13:40 )

Pán, ktorý si iba bránil svoj majetok pred zlodejmi by mal dostať vyznamenanie, pretože zachránil štátu milióny korún. Tento už nebohý kotenec by počas svojho života nakotil ďalších degošov na podpore a tí by korili zase ďalších logaritmickým radom. Tomu sa teda povie-úsporné opatrenie...

ixtlil ( 11. května 2012 01:04 )

Dobrý den , nemusili žádnou pokutu platit, ty podpisy nejsou na těch petičních arších ověřené a tak stačilo těm blbům na Praze 7 pohrozit, že to je podvod a že někdo předstíral cizí identitu a napsal někoho , koho si našel a napodobil za něj podpis, A nezmohou nic , musili by dokázat, že podpis je autentický a to jde dost těžko a do sporu nepůjdou. Tohle bych udělal já a navíc, když se někam , do čeho nevidím a co nemohu ovlivnit, tak se podepisuji zásadně nečitelně a druhou rukou a naprosto odlišně . Takže by nic nedokázali a šlo by to do ztracena a naopak bych je vyzval , ať mi zapltí za zdržování = časové náklady a křivé obvinění .

ixtlil ( 11. května 2012 00:16 )

Dobrý den , titulek je zcela chybný , k jeho nemovitosti přijel odpad z Indie a jak vidno , byli vlastně vyzbrojeni a čtyři . A navíc si vzali s sebou nesvéprávného. Takže podobně to dělají cikáni , když své děti 15- nabádají k trestné činnosti a i kdyby to byla loupež , fízli to odloží . Tak zde, kdyby ti tři cikáni ponoukli toho nesvépráného ,aby jej třeba loupežně napadl, tak by byl propuštěn . Takže to měli rafinovaně šmejdi vymyšlené . Takže on nebránil majetek , ale svůj život. Byli v přesile a tudíž , jelikož se neustále přibližovali , musil vystřelit, nebo padnout., V žádném případě nemá povinnost ustoupit, takový zákon není . Takže odpad z indie dostal , co náleží .A navíc cikánský odpad , když vezme s sebou nesvéprávného ,tak je vlastně za něj trtestně odpovědný , jelikož jeho svéprávnostní stav jim byl dobře znám . Takže to byla nehoda, kdy cikáni s nekalými úmysly utrpěli nehodu . On , obránce svého života není povinen umět používat jakoukoliv zprn, takovvý zákon neexistuje , takže jsem názoru , že to soud musí odložit . Ideální by bylo , kdyby si ti justiční kripli zkoušeli, nejlépe, kdyby byla sama doma jejich manželka a čtyři cikánské špíny na ni . Pak by změnil soudce názor , to je ta nejlepší výuka . Jinak útok přímo hrozil , kdyb\ jen nečině stál ,byl by již dávno zmrzačen , třeba právě od toho nesvéprávného dementa , co je na onom světě takže útok bezprostřdně hrozil a toto jsou jen cikánské lži. Navíc na rozdíl od případu v Tanvaldu, nemohl s nabitou kuší se nechat povali a pak teprve střílet, rto protě nejde a není povinen mít pistoli , jako onen důchodce, s tou lze se nechat povalit a stále je schopná střelby .Takže bohužel kuše musila spustit. Je lépe , být souzen 12 než nesen šesti . Cikáni měli odejít a ne jej ohrožovat svým přibližováním , které hrozilo přerůst v cikánský útok 4 : 1 .

rezacek ( 10. května 2012 17:09 )

Tomu se prostě říká TREFA DO ČERNÉHO. Naprosto schvaluji, jednal správně. Akorát těch šípů měl mít připraveno více, tři mu evidentně chyběly.

kakamilek ( 10. května 2012 15:29 )

Oni pánovi nerozuměli když na ně volal,neboť ač občané naší země moc česky nerozumějí.V tom vůči nim má naše školství velký dluh.A zřejmě si mysleli že je srdečně zve na nějakou laskomínu.Pospíchají a džžžžu...čo to boha...Gejzá čo sa tu povaluješ?

Zobrazit celou diskusi