Leží na východním pobřeží jižní Afriky a omývají ji vody Indického oceánu. Bílý písek na plážích tu střídají savany. Pobřežní vody pak ukrývají dlouhý korálový útes, díky kterému je Keňa jednou z nejlepších lokalit pro potápění. Loni sem vyrazilo asi 2500 Čechů. Letos jich bude nejspíš víc, spousta se jich chystá tady strávit netradičního Silvestra.

Sever…

K severní části keňského pobřeží by se měli vydat hlavně milovníci přírodních úkazů. Blízkost korálového útesu a střídání odlivu s přílivem tu každých šest hodin dělají divy. Při odlivu totiž voda ustoupí až k útesu a odkryje tak jinak nedostupné dno, po kterém se pak mohou turisté procházet.
Mořská voda a africké slunce se nejpříjemněji vychutnávají při relaxu na plážích. Nejlepší z nich jsou v letoviscích Bamburi nebo Kikambala. Zatímco si hosté v Bamburi užívají hlavně blízkost druhého největšího města Keni Mombasy, Kikambalu vyhledávají hlavně příznivci golfu. Rodiny s dětmi pak nejčastěji vyráží k městu Malindi, kde není noční život tak bouřlivý a v  blízkosti je národní park Malidni Marine.

Odliv odhalí podmořské dno severní části keňského pobřeží.
Autor: ESO Travel

…a jih

Oproti divočejšímu severu je jih spíše poklidným centrem klasických  dovolených. Pláže s jemným bílým pískem a lepší možnosti pro koupání většině návštěvníků bohatě stačí. Nejkrásnější pláží jižní části pobřeží je Diani. Hotely kolem něj jsou sice dražší, za to ale luxusněji vybavené.

Korálový útes, který lemuje keňské pobřeží je příhodnější prozkoumat právě na jihu. Lepší jsou tady podmínky i pro další vodní sporty jako windsurfing a ve větší míře než na severu jsou tu k dispozici potápěčská centra a školy.

Letovisko Bamburi leží na severním pobřeží Keni.
Autor: ESO Travel

Mount Kenya – led na rovníku

Když v hlavním městě Nairobi zvednete hlavu a zadíváte se na k severu, uvidíte 130 kilometrů vzdálenou Mount Kenya. Přestože leží téměř na rovníku, zdobí její vrchol sníh a led. Díky vysoké kvalitě výstupových cest je také častým turistickým cílem.

Příroda a víc

Pokud si myslíte že bohatství Keni spočívá pouze v přírodě, chyba lávky. Na seznamu UNESCO je totiž kromě jezera Turkana a nejvyšší hory Mount Kenya zapsáno ještě staré město Lamu a posvátné lesy Mijikenda Kaya.

Bílý písek a blankytně modré moře – další důvody, proč poznat tuto africkou zemi.
Autor: ESO Travel

Lamu je nejstarší svazijské město na jihovýchodě Afriky a příští rok oslaví deset let na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Lesy Mijikenda Kaya skrývají opevněné vesnice kmene Mijikenda.

Když do Afriky, tak na safari

Keňská příroda je výstavní skříní celé Afriky, do které nejlépe nahlédnete na výletě v jednom z keňských národních parků. Při plánování je třeba myslet na to, že jeden den nestačí. Nocovat v divočině „pod širákem“ je mírně řečeno nesmysl a proto je v každém parku minimálně jeden kemp.



Pokud si při tom slově představíte skupinku stanů, kde vám na nohy táhne a jedna sprcha připadá na deset návštěvníků, můžete se s klidem spolehnout, že kempy v Keni jsou na jiné úrovni. Luxusní stany nebo chaty vybavené
sprchou a restaurace konkurující městským standardům jsou tu  samozřejmostí.

A vybírat lze i ve způsobu, jakým safari procestujete. Záleží na každém, jestli dá přednost výhledu z otevřeného terénního vozu, nebo z letadla.

Pod pokličku africké divočiny lze nahlédnout při safari.
Autor: ESO Travel

Autor: Petra Novotná & ESO travel

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy do Keni

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, Dominikánskou republiku atd. vybírá z nabídky dovolená Keňa:

Keňa
Autor: ESO Travel
Keňa – Individuální pobyty

Podle svých požadavků si můžete sestavit zájezd na míru a užít si pravý relax na pobřeží nebo se vydat na nezapomenutelné safari. V nabídce stále jsou i  silvestrovské termíny!

 

Keňa
Autor: ESO Travel
Keňa

Při jedenáctidenním pobytu v Keni poznáte africkou přírodu i kulturu a užijete si luxusní služby i kvalitní stravu. Užijte si nezapomenutelné koupání i safari v samém srdci Afriky!

 

Zanzibar
Autor: ESO Travel
Zanzibar – Individuální pobyty

Zanzibar – voňavý ostrov koření, který kromě omamné vůně nabízí i krásné pláže a moderní luxusní resorty. Nevíte, kde strávit Silvestra? Vydejte se právě sem!


Komerční prezentace