Kdo se v Bangkoku po setmění neprošel čtvrtí Patpong, případně v letovisku Pattaya nezabrousil na slavnou Walking Street, ten jako kdyby v Thajsku vůbec nebyl. Tahle lechtivá zábava k němu patří stejně neodmyslitelně jako tisíce chrámů, krásná příroda a nádherné pláže.

Thajsko chce, nebo ne, nálepky slavné destinace pro sexuální turistiku se jen tak nezbaví. Nutno ale poznamenat, že stát celý tento „byznys“ pořádně hlídá. Prostituce je v Thajsku oficiálně sice zakázaná, úřady nad ní ale mhouří, v případě, že se na ní nenavazuje žádná jiná trestná činnost, obě oči. V dalších případech přistupuje k tvrdým trestům.

Patpong – nejslavnější thajská červená čtvrť

Ve dne byste rozhodně neřekli, že právě tady je srdce lechtivé zábavy v celém Bangkoku. Patpong tvoří tři hlavní souběžné ulice, které se ve dne od ostatních liší maximálně množstvím poutačů lákajících na masáže a na drink. Večer se ale nad Patpongem rozzáří neony, dívky zaujmou pozice a obrovský mezinárodní mumraj může začít.

Ulice Soi Cowboy je jedna z nejznámějších červených čtvrtí v Bangkoku.
Autor: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Soi_Cowboy_-_Bangkok.jpg (JJ Harrison)

Mimo sexuálních služeb Patpong  proslavil i obrovský noční trh, na kterém seženete výborné jídlo, pití i suvenýry. Nicméně většina příchozích se jde podívat hlavně na to, jak to v této čtvrti vlastně vypadá.

Luxus je slabé slovo – jak vypadá dovolená v Thajsku za 200 tisíc?   

Vyrazit do Patpongu  není mezi turisty nic neobvyklého. Většina jich zůstane na ulici a se smíchem a menšími rozpaky odolává naháněčům nejrůznějších podniků. Ti odvážnější některý z go-go barů navštíví. Platí, že tanečnice v těchto podnicích by nikdy neměly tančit nahé. Ne všude se ale toto opatření dodržuje, a pokud ano, pak mají jejich oděvy naprosto miniaturní rozměry.

Zlatá „barová“ pravidla

Pokud se člověk odhodlá a rozhodne se navštívit některý z barů, měl by dodržovat některá pravidla. To hlavní: Pokud se chcete jen na chvíli podívat a nic víc, pak to dejte jasně najevo. Jinak se na vás okamžitě „nalepí“ dívky, které si zpětně budou účtovat za každý dotek, který vám (ač jste nechtěl) věnovaly.

Říká se jim „lady-boys“ nebo kathoy – muži, kteří se převlékají za ženy, nebo rovnou transsexuálové. V Thajsku jich jsou tisíce.
Autor: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kathoy1649.jpg ( Da)

Počítejte také s tím, že za pití tady zaplatíte až několikanásobně víc než v běžném baru, a nespoléhejte se na to, že cedulka „vstup volný“ znamená vyhnutí se placení vstupného. Někde ho po vás budou vyžadovat až při odchodu a nápis na dveřích bude to poslední, co je bude zajímat. 

Nana Plaza – největší „sexkomplex“ světa

Patpong je jednoznačně nejproslulejší „lechtivou“ čtvrtí v Bangkoku. Jsou tu ale minimálně ještě dvě místa, která mají podobný charakter a kam večer proudí davy turistů – ulice Soi Cowboy  a komplex Nana Plaza.

Jaká jsou lákadla mayské riviéry? Hotely „pro dospělé“, veliký luxus a mayské památky

O té se dokonce tvrdí, že je největším komplexem svého druhu na planetě. A přitom to tady začalo celkem nevinně – v několikapatrové budově původně sídlily restaurace a bistra. Postupně je ale vytlačili go go bary a další podobné podniky. Dnes tu tedy najdete jak patro věnované „jen“  go go tanci, tak patro zaslíbené hodinovým hotelům.

Takto vypadá Walking Street během dne. Spousta aut a spousta zhasnutých poutačů.
Autor: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Walking_Street_Pattaya.jpg (Brenden Brain)

Walking Street v letovisku Pattaya drží krok!

Během dne jde o běžnou ulici s běžným provozem, večer ji ale pro dopravu uzavřou a promění se v pěší korzo osvícené neonovými reklamami. V prosklených kukaních v horních patrech tančí dívky – samozřejmě oblečené trochu víc, než jejich kolegyně uvnitř podniku. Charakteristika ulice Walking Street v letovisku Pattaya mluví jasně: „Tisíc metrů lechtivé zábavy, tance a sexu!“

Noční podniky a go-go bary jsou v Pattaye považované za celkem běžnou formu povyražení. Ostatně svědčí o tom i fakt, že na zdejší pláži probíhá každoročně karneval, jehož součástí je průvod alegorických vozů, na nichž se tancem a výzdobou prezentují právě jednotlivé podniky z ulice Walking Street.


Cestovní kancelář ESO travel, česká jednička pro zájezdy do Thajska a specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů do Thajska:

Hříšná Pattaya

Užijte si dovolenou v letovisku Pattaya v příjemném hotelu Royal Twins, který leží jen kousek od pláže. V některých únorových termínech dokonce se slevou větší než deset tisíc korun!


Autor: ESO travel
 

Bangkok + Phuket

Poznejte nejprve všechny zajímavosti hlavního města a pak si užijte dovolenou v jednom z nejluxusnějších letovisek Thajska. Výběr hotelu je jen na vás!


 
Autor: ESO travel

Malý okruh středním Thajskem

Kombinovaný zájezd. První týden je věnovaný poznávaná nejznámějších památek Thajska, ten druhý pak odpočinku ve vybraném letovisku. Vrátíte se odpočatí a plní zážitků!


 
Autor: ESO travel