Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kam vyrazit za teplem na sklonku sezony? Ohřejete se v Řecku, Turecku i na Slovensku!

/
  • Kam vyrazit za teplem na sklonku sezony?
    30. září 2018 ● 15:28

    Sluníčko v Česku už pomalu ztrácí sílu. Chcete si léto trochu protáhnout? Vyrazte na výlet na prosluněné pláže. Jsou po sezoně nejen levnější, ale i klidnější a prázdnější. Přinášíme vám tipy na nejlepší posezonní dovolenou.

  • 1.

    Ideál pro seniory: Itálie i Emiráty

    Máte už odrostlé děti a chcete si užít klidnou dovolenou, která vás navíc zbaví zdravotních neduhů? Vyrazte na italský ostrov Ischia, kde termální léčivé prameny vyvěrají nejen v řadě hotelů, ale i na plážích. „Kombinace termálních bazénů, vyhřátého moře a věčně zeleného ostrova je ideálním místem pro relaxaci na konci léta,“ doporučuje Petr Šatný z CK Alexandria.

    Jestli si chcete jen užívat klid, zkuste moderní trend, hotely bez dětí. „Adults only hotely, tedy hotely pouze pro dospělé, garantují opravdový klid. Třeba ve Spojených arabských emirátech, konkrétně v emirátu Ras al Khaimah, který zaručuje vyšší teploty, klidný pobyt u moře a dostatek luxusu,“ doporučuje Václav Nekvapil z CK Blue Style.

     

  • 2.

    Ideál pro poznávání památek: Jih Řecka a Turecko

    Kréta je nejjižnější řecký ostrov, Rhodos nejslunnější. Proto jsou i na sklonku sezony jasným tipem pro dovolenou, kterou lze navíc kombinovat s množstvím výletů a poznáváním historických památek a přírodních krás. „V kombinaci s famózní řeckou kuchyní není co řešit,“ doporučuje Šatný. „S přicházejícím podzimem je Rhodos i cenově velmi atraktivní,“ dodává Nekvapil. Velkou porci památek najdete i na nedaleké turecké pevnině, která sdílí s Řeckem podobnou historii. „Mezi největší lákadla patří přes třicet metrů vysoká Červená věž v Alanyi, mešita Andizli ze 13. století, v Side se zase nachází řada památek z doby antiky. Úžasné jsou i dva národní parky – Olympos a Termessos,“ dodává Nekvapil.

  • 3.

    Ideál pro sportování: Egypt s trenéry

    Sportovci to mají jednoduché. Hotelová fitness centra jsou dnes běžná úplně všude a jít si zaběhat po pláži můžete také kdekoliv. Jenže někde vám nabídnou i něco navíc. „Kromě slunečného počasí je v Egyptě i celá řada velmi kvalitních hotelů, například Magic Life Kalawy, jehož animátoři jsou certifikovaní fitness trenéři. V ceně zájezdu tak lze získat i odbornou asistenci a parťáka na cvičení,“ dodává Václav Nekvapil z CK Blue Style.

  • 4.

    Ideální povalování: Turecké pláže

    Široké pláže s jemným pískem, luxusní hotely, památky, města i příroda na výlety. To všechno najdete v Turecku, které se letos prodává za výborné ceny. „Ani na konci sezony tu neklesá kvalita vyhlášených all-inclusive služeb. Člověk ani nemá potřebu opouštět hotelový rezort,“ říká Petr Šatný z CK Alexandria. „Turecko v těchto dnech nabízí krásné pláže, dostatek slunečního svitu a skvělé služby. V tomto ohledu lze doporučit konkrétně tureckou riviéru s letovisky Alanya či Kemer,“ shoduje se s ním i Václav Nekvapil z CK Blue Style.

  • 5.

    Ideál pro ty, co neradi moře: Slovenské lázně

    Nemáte rádi moře a písek mezi prsty u nohou? Za teplem můžete vyrazit i k sousedům. Třeba do vyhlášených lázní v Rajeckých Teplicích. Mají podobu antických lázní, léčivá termální voda tu má okolo 37 stupňů Celsia a mají tu i saunový svět. Zchladit se můžete při výletech do malebné Rajecké doliny či na túrách podzimní Malou Fatrou.

    Fotogalerie
    23 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy