Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nejblbější nápady turistů: Jak skončit v kriminálu nebo vyfasovat tučnou pokutu?

/
  • Nejblbější nápady turistů: Jak vyfasovat tučnou pokutu nebo přijít o život?
    13. dubna 2016 ● 19:37

    Blíží se čas letních prázdnin a většina z nás už přemýšlí, kam po světě se podívá a co bude dělat. My vám řekneme, co rozhodně na dovolené nedělat, abyste si domů nedovezli kromě klasických zážitků i ty na kriminál, nebo ještě hůř... Jaké jsou nejhorší nápady turistů na dovolených?

  • 1.

    Turista dostal facku od thajského mnicha

    Každý turista by si před návštěvou cizí země měl zjistit místní zvyky a pravidla. Nedodržení téhle zásady se krutě vymstilo i jednomu západnímu turistovi v Thajsku. V asijské zemi je třeba počítat s tím, že buddhističtí mniši jsou velmi vážení a lidé by se k nim měli chovat s velkým respektem, což platí i pro turisty. Mnichům se nikdy nedívejte do očí, nesahejte na ně a ani nemluvte.

    Tento turista mnichovi řekl, že je všechno „fine“ (fajn), jenže on mu rozuměl „fai“, což je v thajštině urážka znamenající „buvol“. Za to si turista vykoledoval pořádnou facku.

  • 2.

    Nahé snímky u světových památek

    Dvě mladé Američanky na svůj výlet do Kambodži jen tak nezapomenou. Dívky se rozhodly, že si nafotí své holé zadky v posvátném chrámu Preah Khan. Policisté je okamžité zatkli a u soudu pak vyfasovaly pokutu 6 tisíc korun každá a šestiměsíční podmínku. Navíc byly obě deportovány a dostaly čtyřletý zákaz vstupu.

    Američanky si fotily nahé fotky v kambodžském chrámu.
    Autor: Reprofoto Youtube

    Podobné problémy dlouhodobě řeší i v Peru, kde mají turisté potřebu se fotit nazí na Machu Picchu. Letos v březnu skončil v poutech britský turista a Francouz, který s ním cestoval. Dva roky předtím policisté v ruinách dokonce naháče takto naháněli.

    Video
    Video se připravuje ...

    Zátah na naháče na Machu Picchu Youtube

  • 3.

    Vtipkování o sebevražedném pásu na letišti

    Rakouský turista si pořádně zavařil svými nemístními vtipy na vídeňském letišti. Krátce po bruselských teroristických útocích řekl při odbavení, že si veze na výlet „v baťohu jen tři bomby“ a „dnes si zapomněl vzít sebevražedný pás“. Muž byl odtažen a podroben detailní prohlídce, tedy s největší pravděpodobností i tělesné. Navíc zmeškal let a přišel o zavazadlo.

    Vídeňské letiště
    Autor: ČTK, EPA, Reuters

  • 4.

    Kvůli perfektnímu snímku málem přišel o hlavu

    Neuvěřitelné štěstí měl turista, který chtěl pořídit perfektní snímky přistávajícího letadla na karibském ostrově Saint-Barthélemy. Nezodpovědný turista se postavil přímo do přistávací dráhy a začal fotit. Kvůli velmi krátké přistávací dráze, která navíc končí v zátoce, však pilot musí před přistáním létat velmi nízko a to se stalo fotícímu hazardérovi málem osudným. Letadlo mu skoro rozseklo hlavu, chyběly doslova milimetry. Nebezpečnou situaci zachytil na kameru kamarád hazardéra.

    Video
    Video se připravuje ...

    Letadlo málem urazilo turistovi hlavu. Youtube

  • 5.

    Lezení po památkách

    Německý turista Andrej Ciesielski (18) riskoval nejen oplétačky s egyptskou policií, ale i vlastní život, když se rozhodl, že vyleze na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy. Mladíkovi se kaskadérský kousek nakonec povedl a z vrcholu nafotil dechberoucí snímky. Egyptská policie německého turistu po jeho kaskadérském kousku předvedla rovnou k výslechu. Lezení po pyramidách je v Egyptě přísně zakázáno a provinilec za to může být uvržen až na tři roky do vězení. Osmnáctiletý Mnichovan vyvázl ale bez trestu a vyfasoval „jen“ doživotní zákaz vstupu do země.

    Video
    Video se připravuje ...

    Mladík vyšplhal až na vrchol nejvyšší egyptské pyramidy. YouTube/Andrej Ciesielski

  • 6.

    Škrábání jmen do památek

    Ruský turista vyfasoval pořádně mastnou pokutu v Římě. Muž se totiž rozhodl, že do jedné z největších světových památek, Římského kolosea, vyryje své iniciály. Samozřejmě byl přistižen a za svou hloupost si vysloužil pokutu v astronomické výši skoro 600 tisíc korun.

    Stejně blbý nápad měl i páreček amerických turistů. Navíc si se svým výtvorem udělali selfíčko. Zatkla je italská policie a obvinila je z ničení národní památky.

    Římské Koloseum
    Autor: Reuters

  • 7.

    Přemíra alkoholu a hloupé nápady

    Skupina pěti mládežníků z Francie notně posilněná alkoholem se vydala na noční výlet do Bordeaux. Z místního cirkusu ukradli lamu a projížděli se s ní městem v tramvaji. Navíc snímky sdíleli hned na Facebooku. Samozřejmě skončili v poutech.

    Video
    Video se připravuje ...

    Projížďka s ukradenou lamou Youtube

    Obdobný závěr večera potkal i dva britské turisty po party v Austrálii. Ti se probudili s tučňákem na pokoji. U soudu pak tvrdili, že si večer vůbec nepamatují, protože spolu vypili přes 1,5 litru vodky. Každý dostal pokutu ve výši zhruba 22 tisíc korun.

  • 8.

    Selfíčko s rozzuřeným býkem

    Perfektní selfíčko vás může stát i život, obzvláště pokud při jeho pořizování vypnete mozek. Své o tom ví i muž, který si chtěl udělat selfie s rozzuřeným býkem ve francouzském městě Bayonne. Jenže býk ho v nestřežené chvíli pořádně nabral.

    Video
    Video se připravuje ...

    Nejhorší moment k dělání selfie Youtube

  • 9.

    Netradiční suvenýry

    Finský turista byl v roce 2008 zatčen za to, že se pokusil ukrást ušní lalůček jedné ze soch na Velikonočním ostrově. Rozzlobený starosta ostrova v reakci na to prohlásil, že podle něj by Finovi za trest měli uříznout jeho ušní lalůček. Nakonec odešel „jen“ se skoro půlmilionovou pokutou a tříletým zákazem vstupu.

    Finský turista se pokusil ukrást ušní lalůček sochy na Velikonočním ostrově.
    Autor: archiv

  • 10.

    Drogy na dovolené

    Před dvěma lety desítka španělských policistů zpacifikovala britského turistu, který se na Mallorce pokoušel pokousat ostatní turisty. Muže změnila v kanibala nebezpečná droga, kterou si zde koupil.

    Britského turistu pacifikovalo deset policistů.
    Autor: Reprofoto Youtube

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

pupak: Lama a tučňák. Ještě fotky z pyramidy a přistávajících letadel chápu, zbytek jsou neuvěřitelná hovada.

(14. 06. 2016 18:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy