Aquaparky

Kromě osvěžující vody v bazénu, nabízí aquaparky spoustu jiné zábavy, nebo možností k odpočinku. Tobogány, skluzavky, vířivky a sauny. To jsou hlavní výhody těchto míst sloužících k vodním radovánkám. 

Aquapark Čestlice

Pražský vodní svět se rozkládá na ploše větší než 9 150 m2 a tvoří ho celkem tři paláce. Užijete si zde šest tobogánů, nejdelší měří 250 metrů, tři skluzavky, spacebowl, dravou divokou řeku, bazén s umělým vlnobitím, akvária s mořskou faunou, plavecký bazén, vířivky, masážní lavice, dětský bazén, 450 metrů pomalé a rychlé řeky, a mnoho dalšího.

Cena na 3 hodiny: dospělý 499 Kč, dítě (100-150 cm)- 329 Kč, student- 419 Kč

Sauny, fitness a wellness mají vlastní ceník Více zde

Aquapark Babylon

Liberecká chlouba a jeden z prvních velkých aquaparků u nás. Vodní svět nabízí čtyři tobogány, divokou řeku, vodní hrad, skluzavky, akvária, dětský bazén vodní masáže a mnoho dalších možností k zábavě.

Celodenní vstupné: do 120 cm 20 Kč, 120-140 cm- 240 Kč, nad 140 cm 350 Kč. Více zde.

Aquapark Moravia

Vodní svět vybudovaný v roce 2013 se nachází půl hodiny jízdy od Brna směrem na jih. Aquapark nabízí osm tobogánu. Nejdelší z nic měří 143 metrů. Dalšími možnostmi jsou skluzavky, 12 různých bazénů, nebo vířivky.

Ceník: Dítě do 150 cm- od 230 Kč, Dítě nad 150cm a studenti- od 320 Kč, Dospělý- od 440 Kč.

Více zde.

Další oblíbené aquaparky zde

Přírodní koupaliště

Přírodní voda, žádný chlor. V letních měsících skvělá volba ke koupání. V největších vedrech se ale chce vždy kouknout na stránky koupaliště, jestli je voda vhodná ke koupání a neřádí tam sinice.  

Lom Výkleky

Lom nedaleko Olomouce je známý především díky průzračně čisté vodě. Hloubka lomu se pohybuje okolo šesti metrů. Dají se ale najít přístupy k vodě s pozvolně klesajícím terénem. Vstup k lomu je zdarma, parkoviště je však placené.

Koupaliště Džbán

Pražské koupaliště nabízející prostředí venkova. Návštěvníci si jen musí zvyknout, že jim sem tam nad hlavou prolétne letadlo. Na letiště Václava Havla je to opravdu kousek.

Cena- do 140 cm zdarma, dospělý 50 Kč http://koupalistedzban.cz/

 Více na stránkách koupaliště.

Kam jinam vyrazit v Praze na koupání se můžete dočíst zde.

Koupaliště Lhota

Kousek za Prahou se nachází obrovská vodní plocha ideální ke koupání. Pláže jsou v těsné blízkosti lesa, tudíž nebudou litovat milovníci vody, kteří nemají rádi pláže bez úniku do stínu. Na své si přijdou i nudisté. Je jim zde vyhrazena více než čtvrtina pláže.

Cena- dospělí- 50 Kč, dítě 30 Kč

Další přírodní koupaliště můžete najít zde, nebo zde

Ostatní vodní plochy

Lipno

Největší vodní plocha České republiky. Místo ideální na nejen letní odpočinek. Velkým lákadlem je stezka korunou stromů. Krásná rodinná procházka u vršků stromů s výhledem na Šumavu, Novohradské hory a při dobrých podmínkách i na Alpy. Není to ale jediná adrenalinová možnost v blízkosti Lipna. Další z nich můžete najít zde. Mimo to je možné si na Lipně půjčit kolo, či koloběžku a projet okolí největší přehrady po suchu.

Máchovo jezero

Na Mácháči byl už skoro každý. Jezero se nachází mezi Mladou Boleslaví a Českou Lípou. Velmi oblíbená destinace ke koupání, nebo letní dovolené. A po právu. Každý rok se sem sjíždějí tisíce rekreantů do blízkých kempů, aby zde trávily parné letní dny. Možnosti ubytování v okolí Máchova jezera zde

Areál vodních sportů Hlučín

Na okraji města Hlučín, nedaleko od Ostravy, se nachází rozsáhlý areál štěrkoven přebudovaný na areál vodních sportů. Kromě koupání a opalování se na travnatých plážích lze zde využít vodní vleky, půjčovnu lodí, nebo navštívit sportovní halu, kde je možnost si zarezervovat bowling, nebo saunu.

Vyberte si koupaliště podle kraje:

Praha
Středočeský kraj 
Jihočeský kraj 
Vysočina 
Pardubický kraj 
Jihomoravský kraj
Karlovarský kraj
Moravskoslezský kraj
Královehradecký kraj
Liberecký kraj
Ústecký kraj
Zlínský kraj 
Olomoucký kraj
Plzeňský kraj

Související odkazy:

Levná dovolená v Čechách: Kam se vydat, aby vás to moc nestálo

Putování letním Českem: 6 tipů na výlety Českým Středohořím

Kam v Čechách za exotikou? Nechte se inspirovat

Čechům se podle studie vyplatí pracovat ve Švýcarsku. Na dovolenou berte Řecko

České hotely patří k nejlepším na světě! Turisté si oblíbili Český Krumlov, Prahu a Karlovy Vary

Výlet do Českého krasu, tip na jarní, letní i podzimní víkend

Kam na víkend? Objevte krásy Českého ráje