Uherské Hradiště a okolí, tam je krásně

Pokud hledáte ochlazení v okresu Uherské Hradiště, nic nepokazíte návštěvou aquaparku přímo v Uherském Hradišti. Cena nepatří mezi nejnižší, nicméně poskytnuté služby potěší vás i vaše děti. Na výběr je zde plavecký i zábavní bazén, mnoho atrakcí i wellness. Lehce přívětivějšími cenami disponuje Centrum pohybových aktivit Delfín v Uherském Brodě. Nabízí jak krytý aquapark, tak letní koupaliště. Dále se můžete vykoupat třeba v Kunovicích, Osvětimanech nebo ve městě Hluk. Pokud ale vyhledáváte přírodní vodu, doporučujeme štěrkopískové jezero Louky, u kterého se nachází i umělý bazén. Areál je výborně dostupný a disponuje všemi základními službami. Nebo můžete poctít návštěvou přírodní koupaliště Albatros v Ostrožské Nové Vsi.

Koupání v Kroměřížsku

Nemáte rádi tlačenici? Potom vás potěší nenápadné koupaliště v obci Rusava. Nedávno revitalizovaný areál je přibližně stejně daleko od Kroměříže i od Zlína a nabízí kromě několika bazénů třeba i tobogán a skluzavku. Pokud ale neplánujete výlet „mimo civilizaci“, slunečné počasí si skvěle užijete i na koupalištích Chropyně, Hulín a Koryčany. Samotný letní plavecký areál Kroměříž nabízí vcelku konvenční 50m plavecký bazén, dětský bazén, brouzdaliště a velmi příznivé vstupné. Podobné služby nabízí i Zámecké koupaliště Holešov. O kvalitní přírodní plochy v okolí Kroměříže také není nouze. Za všechny můžeme doporučit koupací biotop Dvůr Honětice. Nachází se nedaleko hranice Zlínského a Jihomoravského kraje. Nabízí příjemné prostředí, travnaté odpočinkové plochy a veškeré sociální zázemí. Nádherné ochlazení nabízí také přírodní památka – lom v Kurovicích. Dříve zde bylo koupání zakázáno. Nyní úřady koupání za drobný finanční obnos povolují.

Do Zlínska za koupáním

Jedna z nejlepších koupacích lokalit v okrese Zlín se nachází v obcích Luhačovice a Pozlovice. Luhačovice nabízí přehradu, která disponuje čistou vodou a krásným okolím. Milovníky bazénů a skluzavek zase potěší koupaliště Duha Pozlovice, které se od Luhačovické přehrady nachází jen pár metrů. Celodenní vstupné zde stojí dospělé 90kč a děti 60 korun. Přesto je zde každé léto hlava na hlavě. Můžete tedy zvolit koupaliště v Otrokovicích, nebo Vlachovice. Pro zábavu přímo v krajském městě vám lázně Zlín nabízí hned dvě venkovní koupaliště. Jak koupaliště Panorama, tak areál Zelené potěší spíše milovníky lenošení ve vodě, či rodiny s dětmi. Ani jeden z areálů nedisponuje pořádným plaveckým bazénem. Pokud tedy budete chtít dostatek prostoru pro plavání, můžete se vydat k některé z přírodních vodních ploch. Skvěle si zaplavete třeba v areálu Štěrkoviště Otrokovice. U nádrže o rozloze 13 ha se kromě sociálního zázemí navíc nachází ještě dvě dětská brouzdaliště. Trochu „přírodnější“ povahu nabízí nádrž Všemina, která je přibližně stejně daleko od Zlína i od Vsetína. Až na přilehlý hotel přehradu obklopují stromy.

Vsetínsko – koupání v Beskydech

I okolí Vsetína má co nabídnout. Čistou přírodní vodu naleznete třeba ve vodní nádrži Bystřička u stejnojmenné obce. Nachází se mezi Zlínem a Valašským Meziříčím. Kam dohlédnete, uvidíte jen hory a lesy. Ochladit se můžete také v přehradě Horní Bečva. Nebo vyrazte do areálu Na Stanoch v městysi Nový Hrozenkov. Obec se nachází až na hranicích se Slovenskem. Samotné přírodní koupaliště disponuje veškerým sociálním zázemím a pohodovou atmosférou. Nechcete přírodní vodu? Vydejte se do některého z koupališť. Jedno z nejlepších se nachází ve Vsetíně. Naleznete zde víceúčelový bazén, dětský bazén a veškeré sociální zázemí. Podobné služby nabízí také koupací areály Valašské Meziříčí, či Rožnov pod Radhoštěm. Lehce komornější atmosféru nabízí menší koupaliště Velké Karlovice a Zděchov. A nedaleko hranice se Slovenskem se také nachází malý a moderní plavecký areál Valašská Senice.

Tipy na dovolenou ve Zlínském kraji

Další související odkazy

Zámek Lešná 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Jihomoravský a Zlínský kraj 

Zámek Kroměříž 

Tomáš Baťa (†56): Zlínský vizionář by slavil 140 let!

Hrad Buchlov  

Pandí dvojčata ztrácejí ostych. Ve zlínské zoo už je mohou vidět návštěvníci