Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vzhůru do korun stromů! Na Lipno se díky nové stezce můžete dívat z nebe

Video se připravuje ...
Autor: Vlaďka Hradská - 
11. července 2012
09:11

VIDEO: Celorepublikový unikát – stezka v korunách stromů – byla včera otevřena na vrcholu Kramolína. Návštěvníkům nabízí procházku v korunách šumavských smrků a je zakončena vyhlídkovou věží s romantickým pohledem na lipenskou přehradu. Atrakci doplňuje nejdelší suchý tobogán v Česku.

Zájem o interaktivní novinku byl obrovský. Přestože oficiální otevření se uskuteční až 20. července, vzali první turisté atrakci útokem. Za první tři hodiny se po bezbariérovém dřevěném chodníku dlouhém 675 metrů prošlo přes jeden a půl tisíce lidí. Odměnou byl lidem pohled z vyhlídkové věže.

„Je to super nápad. Úžasné výhledy na přírodu z ptačí perspektivy člověka nabíjí. Nemůžu se toho nabažit,“ řekla Blesku na vrcholu věže Iveta Mondeková z Prahy. Až dosud museli zájemci za stezkou korunami stromů do Bavorska.

„Oproti německé je ta naše stezka podstatně širší. Lidé se po ní i vracejí, pokud nechtějí použít tobogán. Návštěvníkům se nabízí pohled z ptačí perspektivy nad korunami stromů. To v Německu není, tam jsou stromy vyšší,“ poznamenal ředitel společnosti Stezka korunami stromů Lipno Filip Pekárek. Po prohlídce stezky mohou ti odvážnější zážitek ještě umocnit adrenalinovým sjezdem na speciální koloběžce z vrcholu Kramolína.

Stezka korunami stromů Lipno v číslech:

Celková délka 675 metrů

Délka stezky 372 metrů

Délka stezky ve věži 303 metry

Výška věže 40 metrů

Výška stezky 24 metrů

Průměr chodníku 2,5 metru

Průměr věže 24 metrů

Tobogán 52 metrů

Stezka leží v nadmořské výšce 901 metr

smlzplz ( 2. srpna 2013 17:56 )

Stezka korunami stromů se mi velmi líbila, ovšem opravdu "vrcholným zážitkem" byl sjezd nejdelším suchým tobogánem. Jízda ve mě zanechala zážitek na celý život. Již vícekráte nepojedu ,(ani to nedoporučuji), touto trubkou, kde je cítit každý spoj a sjezd je velmi nepříjemný. Jednalo se o velmi agresivní masáž celého těla Dodnes z toho koktám

jaramila ( 12. července 2012 14:26 )

jaramila ( 12. července 2012 14:21 )

Zajímalo by mě, jak je to daleko od vlaku či busu pro pěší. Každý auto nemá a nerada bych na místě zjistila, že musím jít třeba 5,6 km pěšky!?! Už jste tam někdo byl?

jaramila ( 11. července 2012 11:53 )

Tak to je paráda! Líbí se mi to!

Zobrazit celou diskusi