A v čem je největší plus? Kamkoliv se vydáte, můžete s sebou vzít děti!

Celé rodiny tak mohou společně prožít adrenalinové dobrodružství ve vodě i na horách. A vše mají na dosah. Horkou novinkou letošního léta je bikepark, který patří k největším v zemi. Tam, kde v zimě sviští po Jezerní sjezdovce lyžaři, se prohánějí jezdci na horských kolech. Čeká je 1,5 km dlouhý sjezd se skoky, klopenými zatáčkami a terénními nerovnostmi.

„Trať je uzpůsobena tak, že ji sjede dospělý i malé dítě. Jezdce nahoru vyveze sedačková lanovka, kdo nemá vlastní kolo, může si půjčit celoodpružené, k dispozici jsou i chrániče a helmy,“ řekl zástupce Skiareálu Lipno Martin Řezáč.

Další novinkou je lanové centrum, které má 5 tras a dětský okruh. Lezení po laně se v Česku stává fenoménem a lipenské centrum nabízí i sjezd na laně nad vodní plochou. Komu jsou blízké vodní hrátky, může zkusit letos nově akvazorbing na Lipenském jezeře. Do Lipna nad Vltavou se můžete vydat jen s peněženkou. Plavidla, horská kola, in-line brusle a další výbavu si tam bez problémů půjčíte.

Fotogalerie
7 fotografií


Nejvyhledávanější atrakce:

Bobová dráha – 1000 metrů
vstup: jedna jízda – dospělí 80 Kč, děti 60 Kč

Bikepark – 1500 metrů
vstup: jízda na Kramolín lanovkou pro dospělého 50 Kč, dítě 25 Kč

Okružní jízda lanovkou 2600 m
vstup: dospělí 70 Kč, dítě 35 Kč

Lanové centrum
– 5 okruhů + sjezd na kladce nad rybníčkem 150 metrů
kompletní vstup pro dospělého 290 Kč, sjezd stojí 200 Kč, dětský okruh stojí 80 Kč

In-line a cyklistická dráha – 4500 metrů podél Lipenského jezera
zdarma

Projížďky po jezeře – rodinný elektročlun (5 osob)
cena: 1 hodina 500 Kč

Ubytování:

V Lipně nad Vltavou seženete ubytování různé kategorie. Nejlevnější je v kempu ve vlastním stanu či ubytovně přímo u lanovky, kdo si chce dopřát luxus, čekají na něj např. apartmány pro šest osob s vlastní saunou a krbem za 3600 Kč za noc.