Termální koupaliště s tradicí - Brná na Ústecku

Nachází se asi 3 kilometry od Ústí nad Labem a doslova pár kroků od řeky Labe. Termální koupaliště Brná má bohatou historii. Založeno bylo ve 40. letech minulého století. Stáří se ale nebojte, celý areál prošel nedávno rozsáhlou rekonstrukcí. V objektu koupaliště se nachází jeden plavecký a dva rekreační bazény, dále tobogán, hřiště na beach volejbal, mnoho stánků s občerstvením a ještě více převlékacích kabinek. Vstup pro dospělé stojí 80 kč, děti a mladiství zaplatí 50 kč.

Více informací o termálním koupališti Brná naleznete ZDE!

Jezera, přehrady a rybníky na Ústecku

Na nejrůznější více, či méně přírodní vodní plochy je Ústecký kraj velmi bohatý. Pokud tedy hledáte místo k letnímu ochlazení, vyražte třeba do koupací lokality Tušimice na vodní nádrži Nechranice. Vodní dílo se nachází na řece Ohři a kromě čisté udržované pláže se zde nachází i několik stánků s občerstvením. Můžete vyrazit také k jezeru Milada, které se nachází nedaleko Ústí nad Labem. Skvělým místem pro letní relaxaci i vodní sporty je také nádrž Matylda v Mostě. Mnoho místních vodních ploch vzniklo zatopením dolů. Jednou takovou nádrží je Barbora, která se nachází nedaleko měst Teplice a Duchcov. I zde naleznete upravenou pláž, stánky s občerstvením, převlékárny a WC.

Koupaliště v Ústeckém kraji

Nemáte rádi přírodní vodu? Nevadí. Na Ústecku se to doslova hemží koupališti. V každém větším městě je minimálně jedno. Kam ale vyrazit? Skvělou volbou je například koupaliště Litvínov, které nabízí klasické bazény pro plavce i neplavce a tobogán. Dalším cílem, zejména pro dospělé, může být krásné koupaliště Duchcov, které čerpá vodu z hloubkového vrtu. Skluzavky zde ale nenaleznete, proto s dětmi vyražte radši ke koupališti na Červený hrádek u Jirkova na Chomutovsku. Pobyt zde si užijí malí i velcí. A pokud si chcete jen zaplavat, navštivte koupaliště Povrly, které nabízí jen jeden plavecký bazén a jedno brouzdaliště. Ještě menší nabídku bazénů má termální koupaliště Benešov nad Ploučnicí, které výměnou nabízí zelené okolí a teplou, čistou vodu.

Který aquapark v Ústeckém kraji navštívit?

Na Ústecku se nachází i řada aquaparků. Jedním z největších je aquadrom Most. Ten disponuje vnitřní i venkovní částí, bazény všech velikostí a účelů, skluzavkami, tobogány, saunami a mnohými dalšími atrakcemi. Skvělým místem je také aquapark Děčín. Ten je s mosteckým areálem srovnatelný v ceně i nabídce. Rovněž nabízí venkovní i vnitřní areál, řadu atrakcí a širokou varietu bazénů. Dalšími skvělými místy pro vybití baterií vašich juniorů jsou třeba městské koupaliště Louny nebo aquacentrum Teplice.

Tipy na dovolenou v Ústeckém kraji

Související odkazy:

Zámek Ploskovice 

Ústecký kraj chce lákat turisty na Labskou cyklostezku

Kam na výlet: Ústecký kraj

Krušné hory: 20 tipů, kde si nejlépe zalyžujete 

Putování letním Českem: 6 tipů na výlety Českým Středohořím