Přírodní vodní plochy – Pardubický kraj

Vodních nádrží, rybníků a pískoven v Pardubickém kraji není málo. Pokud se například pohybujete v okolí Ústí nad Orlicí, doporučujeme vodní nádrž Pastviny. Pokud chcete zabavit sebe i děti, doporučujeme Tyršovu plovárnu Vysoké Mýto. Komplex disponuje skluzavkami, občerstvením, sprchami i převlékárnami. Díky napájení z vlastního vrtu je voda v Tyršově plovárně stále čistá. Nouze o koupání není ani v okolí Pardubic. Skvěle se ochladíte například v pískovně Březhrad, Mělice, nebo v rybníku Hluboký. I v okolí Chrudimi si každý najde svůj kousek pláže. Nachází se zde největší vodní plocha v kraji, přehrada Seč. Pro koupání s dětmi ale doporučujeme vodní nádrž Konopáč. Je zde mírně lepší kvalita vody a součástí areálu je vodní skluzavka.

Kryté bazény a aquaparky v Pardubickém kraji

Největším krytým plaveckým areálem je aquacentrum Pardubice. Nachází se zde 50m dlouhý plavecký bazén, „aqua“ zóna se skluzavkami, skokanskými můstky, vířivkami i jinými atrakcemi a wellness. Součástí areálu je také posilovna. Kromě Pardubického aquacentra se v kraji nachází řada krytých plaveckých bazénů. Například sportovní areál města Chrudim nabízí plavecký bazén, brouzdaliště i tobogán. Kvalitní kryté plavecké bazény naleznete i ve městech Ústí nad Orlicí nebo Česká Třebová.

Bazény pod „širákem“ – Pardubický kraj

Už aby bylo léto, abychom mohli skočit do bazénu. Skvělou volbou pro vaše letní plavání je například koupaliště Litomyšl. 50 metrový plavecký bazén doplněný menším bazénem a tobogánem uspokojí malé i velké. Nebo můžete navštívit koupaliště Chrudim. Zde je pouze 25m dlouhý plavecký bazén. Je ale doplněný bazénem pro neplavce, rekreačním bazénem, brouzdalištěm, tobogánem a řadou atrakcí. Voda v Chrudimském koupališti je navíc vyhřívaná. Krásné chvíle strávíte i v aquaparku Moravská Třebová. Kromě plaveckého bazénu se čtyřmi drahami je zde i tobogán a mnoho jiných atrakcí. A neméně zajímavou volbou je koupaliště Písečná nedaleko Žamberka. Areál není příliš vybavený, ale díky velikosti obce zde není hlava na hlavě ani v těch nejteplejších dnech.

Další užitečné nebo související odkazy

Příroda Pardubického kraje

Na Kuňku nebo na Sněžník? Pěší turistika v Pardubickém kraji 

Výlety, sport i historie – Orlické hory

Hradec Králové – nejznámější město českých královen!

Dovolená v létě, v zimě – Krkonoše

Víme, kde se můžete bezpečně vykoupat. Ale pozor na sinice!