1. Rady a tipy na cestu

Cílovou destinaci už máte vybranou – teď přemýšlíte, jak se na dovolenou dostat co nejrychleji. Rádi byste věděli, jaká cesta je nejvýhodnější, co nesmíte ve vybrané destinaci prošvihnout, kde je nejlepší zábava pro děti, ale také další praktické informace, např. jak se řekne řecky "jedno pivo, prosím", jaké jsou nejvyšší povolené rychlosti a jaká pokuta vás čeká, pokud je nedodržíte. Navštivte web http://www.havex.cz/cz/rady-ridicum, kde se dozvíte vše potřebné. Rady pro řidiče sestavil tým nadšenců z HAVEX-auto.

Autor: Havex Auto

2. Difuzér jako aromaterapie

Cestování autem je mnohdy náročné a zdlouhavé, tak proč ho neproměnit v příjemný zážitek? Využijte chvíle strávené v autě mnohem efektivněji a dopřejte svým smyslům aromaterapeutickou lázeň. Stačí, když difuzér připnete na jakýkoliv větrák v přední části vozu, a proudící vzduch se postará o zbytek. Difuzér obsahuje výměnnou vložku ze savého materiálu, na kterou stačí kápnout 3-5 kapek éterického oleje.

Autor: www.greenwave.cz

3. Opalovací krémy

Pořádná ochrana před slunečními paprsky je samozřejmostí. Kromě kvalitních opalovacích přípravků jsou její součástí vhodný oděv, pokrývka hlavy, sluneční brýle a dostatečný pitný režim. Nenechejte se zmást třeba u mořského pobřeží, na lodi nebo na vrcholcích hor, kde sice příjemně fouká, ale slunce opaluje s vysokou intenzitou! Sluneční paprsky mohou nechráněnou kůži poškodit o to více, protože pálení v pofukujícím větříku tolik nepociťujeme. Vyzkoušejte například limitovanou edici SUNDANCE, která navíc obsahuje kyselinu hyaluronovou pro krásu a mladistvý vzhled a přináší svěží tropickou vůni.

Autor: dm drogerie

4. Hydratační krémy

Vyvarujte se spálené pokožce. Začněte s hydratací kůže už týden před plánovou dovolenou. Denně používejte hydratační tělová mléka české značky Indulona - vaše pokožka se musí připravit na sluneční paprsky a UV záření, které kůži vysušují. Nezapomínejte na hydratace zevnitř a dodržujte pitný režim.

Autor: Indulona

5. Pohodlí za volantem

Vysněná dovolená bývá spojena s dlouhým cestováním. Aby vám cesta lépe utekla, je dobré se na ni připravit. Myslete i na ty nejmenší drobnosti, přibalte si s sebou malou svačinku, alespoň jednu láhev vody a žvýkačky, které pomáhají udržet řidiče bdělého. Popřemýšlejte i nad výběrem oblečení – volte něco pohodlného a vzdušného. Široký výběr originálních triček na jdete na www.geekshop.cz.

Autor: www.geekshop.cz

6. Nezbytnosti na pláž

Bez plážové tašky se u moře jen těžko obejdete. Pohodlně do ní sbalíte vše potřebné – plážové osušky, plavky, sluneční brýle, lehkou tuniku i malou svačinku. Zejména tunika z letní kolekce C&A by neměla chybět v plážové výbavě každé ženy. Nejen že vás ochrání před slunečními paprsky, ale umí skrýt i lehké nedostatky vaší postavy. Večer můžete tuniku zkombinovat s oblíbenými slimkami, nazout pěkné sandálky a vyrazit na romantickou procházku po pláži.

Autor: C&A

7. Omamná vůně

Není žádná novinka, že závan nějaké vůně vám může vyvolat v paměti konkrétní zážitek. Spojte si zážitky z letošní dovolené s novou toaletní vodou Quelques Notes d´Amour od Yves Rocher.  Tato omamná vůně v sobě skrývá tajemství smyslnosti, zamilovanosti a romatických chvil. Delikátní květinové tóny extraktu z damascénské růže dodávají vůni na jedinečné ženskosti a svěžesti. Sametově medovému dotyku výtažků z pupenů z černého rybízu kontrastuje vůně cedrového dřeva a pižmové nóty ibiškovce.

Autor: Yves Rocher

8. Čisté zoubky na cestách

Péče o zuby od útlého věku je důležitá a v žádném případě by se neměla zanedbávat. Stejně jako u dospělých, i u dětských zoubků přináší žvýkání žvýkaček bez cukru neocenitelné přínosy. Žvýkačka po jídle má hned dvě výhody, uspokojí chuť dítěte na sladké, přesto že neobsahuje žádné cukry, a odstraní dětem zbytky jídla, když zrovna nemají možnost vyčistit si zoubky. Rodiče tak poskytnou dětem nejen sladkou dobrotu, ale zároveň přispějí k udržování zdravého chrupu.
 

Autor: Orbit