Právě Vendula měla ke Karlovi coby jeho manželka nejblíž. Žila po jeho boku ve vile v Jevanech, vychovávala s ním syna Jakuba (nyní 13) a snažila se svému muži pomoci překonat běsy, kterými trpěl. Ona tak nejlépe ví, jak to s ním doopravdy bylo. „Ne, můj manžel bipolární poruchou netrpěl, měl deprese!“ odpověděla na dotaz Blesk.cz Pizingerová.

Tím vyvrátila tvrzení premiéra, který po šokujícím vyjádření svého syna Andreje argumentuje tím, že obě jeho dospělé děti trpí psychickými problémy. „Moje dcera Adriana má 20 let bipolární poruchu, a pokud někdo neví, co to je, tak ať si vzpomene na Karla Svobodu,“ nechal se slyšet v prohlášení z italského Palerma. „Nevím, jak na tu informaci přišel,“ podivovala se ředitelka nadačního fondu Kapka naděje.

Byla to právě ona, kdo autora hudby z muzikálů Noc na Karlštejně či Dracula našla mrtvého poté, co se v lednu 2007 zastřelil vlastní zbraní. Přesto se na Babiše kvůli tomu, že zesnulého Svobodu do celé aféry zatáhl, zřejmě nijak nezlobí. „Je mi líto, že na jméno úžasného člověka a geniálního člověka si pan Babiš vzpomene zrovna v takové situaci, v téhle souvislosti,“ posteskla si přesto.

VIDEO: Andrej Babiš mladší pro Seznam Zprávy

Kauzu, která rozhýbala celou politickou situaci v zemi a mohla by vést i k pádu vlády, ale nechtěla nijak řešit. „Nepřísluší mi hodnotit premiéra,“ řekla jen. Očividně tak nemá tak vyhraněný názor jako její nevlastní syn, režisér Petr Klein Svoboda, který Babišovo rýpnutí do slavného otce nenechal bez povšimnutí a prostřednictvím příspěvku na Facebooku se do něj drsným způsobem pustil. 

„Táta žádnou bipolární poruchu neměl! Kdo je bezcitný, ať soudí lid. A kdo lže a nemá záklopku, ať mluví z Palerma. Když on dokáže bez podkladů říct tohle, já mohu říct, že kdo neví, co znamená mafián, ať si vzpomene na Andreje Babiše,“ opřel se do politika, a použil dokonce i vulgarismy: „Nevím, proč to lejno hází na nás, měl by si ho strčit zpátky do p**ele!“ vzkázal šéfovi hnutí ANO.

Ostatně i Vendula jeho internetový výbuch zaregistrovala. „Vím o tom, ale k tomu se nechci vůbec vyjadřovat,“ uvedla pro Blesk.cz blondýna a naznačila, že ona tak peprné výrazivo jako Petr coby dáma používat ani nemůže.

O co jde v kauze Babiše mladšího?

Babišův syn Andrej Babiš mladší, který žije ve Švýcarsku, pro server Seznam Zprávy vypověděl, že jej zaměstnanec Agrofertu (který vlastní jeho otec) unesl a držel na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo.

Podle předsedy vlády je ale jeho syn psychicky nemocný a léčí se. Jeho slovům tak prý nelze důvěřovat. Novináře, který juniora vypátrali, odsoudil a opět mluvil o tom, že se jedná jen o kampaň proti němu. Ať tak či tak, propuklý skandál může vyústit až ve vyslovení nedůvěry vládě.

VIDEO:  Kauza Babišova syna: Přijít někdo takhle za mým dítětem, řeším to chlapsky, zuřil na vládě ministr Brabec

Fotogalerie
79 fotografií

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu