Zpívat začala ještě v předškolním věku a vařit se naučila taky brzy. Vedla ji k tomu její maminka Františka Bojanovská (98). „Už ve dvanácti letech mi svěřila přípravu oběda pro naši pětičlennou rodinu,“ pochlubila se zpěvačka. Během let se zařadila mezi vítané hostitelky. Nejen že Pilarová chutně vaří, umí jídlo i skvěle upravit na talíři a posadit se k jejímu krásně prostřenému stolu je taky zážitek.

„Máme v Praze malý byt, proto si návštěvy zveme s manželem Honzou spíš na chalupu. Tam bez remosky nedám ani ránu. Můžu si totiž díky ní se svými hosty v klidu povídat, protože mi jídlo nespálí,“ svěřila se Pilarová.

Pikantní kuřecí křidýlka (rozpis pro 4 osoby)

Suroviny:

2 kg kuřecích křidýlek

4 vrchovaté polévkové lžíce koření Kuře pečené Kotányi

1 dcl slunečnicového oleje

1 polévková lžíce másla

1 snítka čerstvého rozmarýnu

sůl podle chuti

Postup:

1) Od křidýlek odřízneme ostré špičky a připravíme si marinádu. S olejem smícháme koření na pečené kuře a v této marinádě křidýlka pečlivě promícháme. Přikryjeme a necháme nejméně 2 hodiny v chladničce odpočinout.

2) Odříznuté špičky křidýlek použijeme na vývar, kterým budeme jídlo podlévat.

3) Marinovaná kuřecí křidýlka vložíme do remosky, přidáme máslo, snítku čerstvého rozmarýnu a podlijeme 2 až 3 dcl vývaru. Pečeme cca 75 minut. Během pečení maso kontrolujeme a dle potřeby znovu vývarem podlijeme. Křidýlka nesmí být vysušená.

4) Jako pražská břevnovská patriotka doporučuje Eva Pilarová k jídlu jako přílohu břevnovský žitný chléb.