Jízdenka nazvaná ČD Net Lidl přijde na 149 korun, zatímco klasický celodenní síťový lístek ČD Net nyní stojí pro jednu osobu 450 korun. Novinářům to řekl ředitel odboru produktů a obchodu Českých drah Aleš Ondrůj. Lidl má v ČR více než 200 diskontních prodejen.

"ČD Net Lidl je vůbec první podobný produkt. Otestujeme si na něm zájem cestujících i nový prodejní kanál," uvedl Ondrůj, podle kterého ČD chtějí tímto způsobem oslovit nové zákazníky. Prodej jízdenek ČD Net Lidl bude zahájen 8. října a potrvá do 27. října. Lidé s touto jízdenkou budou moci cestovat všemi kategoriemi vlaků po celé ČR, u spojů SC Pendolino ale musejí mít povinnou rezervaci.

"Věříme, že úspěšná realizace tohoto pilotního projektu umožní v budoucnosti jeho rozšíření a v široké nabídce obchodů Lidl se natrvalo objeví další produkt, a to jízdenka na vlak," prohlásil jednatel společnosti Lidl ČR Vít Pravda.

Prodej vlakových jízdenek není pro Lidl úplnou novinkou. Společnost totiž již v roce 2005 prodávala v Německu levné lístky na vlak, o které byl mezi zákazníky obrovský zájem a před jejími diskontními prodejnami se tvořily dlouhé fronty lidí. Německé dráhy tehdy v obchodech Lidl prodaly zhruba milion bianco lístků pro cestu tam a zpět po celém Německu.