Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič po srážce s vlakem utrpěl vážná zranění: Přežil díky vám, napsala manželka muže hasičům

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: jel - 
3. ledna 2024
15:36

Poslední srpnový den minulý rok došlo k vážné dopravní nehodě na železničním přejezdu mezi obcemi Jablonné v Podještědí a Lvová. Řidič osobního auta tehdy vjel na koleje, i když blikala výstražná signalizace, a smetl ho vlak. S vážnými zraněními skončil v nemocnici. Manželka zraněného muže poslala hasičům krásný děkovný vzkaz. „Přežil díky vám,“ napsala.

Osudný den před přejezdem chráněným výstražnými světly zastavilo nákladní auto. Za ním jedoucí řidič Škody Fabie ale udělal něco nepochopitelného. „Řidič ho objel a snažil se ještě před příjezdem vlaku přejezd projet. To se mu bohužel nepovedlo a rychlík jedoucí ve směru z Ústí nad Labem na Liberec se s ním na přejezdu střetl,“ informovala tehdy mluvčí policie Ivana Baláková.

Po střetu řidič utrpěl vážná zranění. Na místo dorazili hasiči, kteří ho museli z auta vyprostit a poskytli mu první pomoc. Pacienta si následně převzal záchranářský vrtulník. Ten ho přepravil do nemocnice.

Manželka zraněného muže Alena K. nyní poslala hasičům krásné poděkování. „Velice si vážíme jejich práce, znalostí, dovedností a obětavosti, protože jen díky rychlé pomoci manžel nehodu přežil a po dvou měsících léčby v Nemocnici Liberec a Česká Lípa pokračuje v rehabilitaci ambulantně,“ napsala ve vzkazu žena. Dodala, že mezi svátky osobně navštívili základnu hasičů a rádi by jim také věnovali finanční dar. „Obdivujeme nasazení celé jednotky při řešení různorodých zásahů!“ uzavřela Alena s tím, že hasičům děkuje i jménem manžela a celé rodiny.

Video  Nehoda (6. listopadu 2023)  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání