Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Novoroční tragédie v Bílině: Vážně nemocný chlapec zemřel před příjezdem záchranářů

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: pma - 
2. ledna 2024
14:13

Počátek roku 2024 se v severočeské Bílině nesl ve znamení velkého neštěstí. Záchranáři první den nového roku vyrazili ve vrtulníku i v sanitce za dlouhodobě vážně nemocným malým chlapcem. Dítěti už bohužel pomoci nedokázali a museli jen konstatovat smrt.

V pondělí odpoledne přijali záchranáři oznámení, že v jednom z domů v Bílině potřebuje akutní pomoc nezletilý pacient. 

Podle mluvčího krajských záchranářů Prokopa Voleníka byl na místo vyslán i vrtulník z Ústí nad Labem. Když však na místo přiletěl, byla pomoc záchranářů již marná. „Když dorazili na místo, mohli bohužel už jen konstatovat smrt nezletilé osoby. Vrtulník se tak vracel do Ústí nad Labem prázdný, stejně tak i pozemní posádka,“ uvedl pro teplický Deník Voleník.

Podle Deníku se mělo jednat o vážně a dlouhodobě nemocného chlapečka, jehož zdravotní stav se první den tohoto roku rapidně zhoršil. 

Mluvčí policie Václav Krieger potvrdil, že se o případ začala zajímat policie. „Na místě jsme ohledáním nezjistili cizí zavinění, nezletilá osoba předběžně zemřela z chorobných příčin a kriminalisté nařídili soudní pitvu,“ uvedl  pro Deník Krieger s tím, že vzhledem k věku zesnulé osoby nebude policie o případu sdělovat další informace. 

Video  Záchranář Vít Samek: Jaká je první pomoc při úrazech hlavy u dětí  - Petr Němeček/ Maminka.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Články odjinud