Milostný život Olgy Menzelové by vydal na román. Během manželství s režisérem Jiřím Menzelem (†82) si „odskočila“ do vztahu s režisérem Jaroslavem Brabcem (69), ze kterého vzešla dcera Anna (15). Poté se vrátila ke svému muži a měli spolu dcerku Evu Marii (8). A když pak oscarový režisér těžce onemocněl, ještě za jeho života si začala s archeologem Miroslavem Bártou, co se stal otcem jejího nejmladšího dítka, syna, jehož Menzelová dlouho před širokou veřejností tajila.

Neobvyklý rodinný vzorec fungoval především proto, že s ním všichni byli v míru - jak v mnoha rozhovorech Menzelová vysvětlovala, všichni dospělí zkrátka „potlačili svá ega“ a upřednostnili děti. Menzel, po vážné operaci mozku upoutaný na lůžko, se například na svého nemanželského potomka těšil. „Ta rodina spolu je velká a šťastná. Mnoho lidí by to takto chtělo mít, ale nedosáhnou na to hlavou. Je to o velkém umění diplomacie,“ líčila Menzelová fungování své domácnosti.

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová: Není mi jedno, v čem budou děti vyrůstat. Vanessa Larsenová

Menzel, co stojí za úspěšnými snímky Ostře sledované vlaky, Vesničko má středisková či Postřižiny, by měl jistě radost i z toho, jak malý Albert roste - a má se k světu. Svůj „společenský debut“ si totiž chlapeček odbyl v pražském kině Cinema City Nový Smíchov na slavnostní premiéře rodinného filmu Méďovy Vánoce. Tam se dostavil jak se svou maminkou, tak i se svým otcem a starší sestřičkou Evou Marií.

Jenže ve čtyřech letech pro něj byla taková akce ještě dost náročná… a trochu zlobil. V naší galerii se můžete přesvědčit, že nenechal svou maminku ani na okamžik vydechnout. Když se s někým zapovídala, hned se ji snažil tahat pryč, válel se po zemi i po mamince… zkrátka jako každé rozverné dítko tohoto věku. Snad se pak alespoň zabavil u líbezného norského vánočního filmu o plyšovém medvídkovi!
Fotogalerie
61 fotografií