Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nedožité 85. narozeniny Jiřího Menzela (†82): Největší skandály! Vypráskání prutem i masáž zadku

/
  • Jiří Menzel byl pořádný bouřlivák!
    23. února 2023 ● 18:00

    Režisér Jiří Menzel (†82), který by 23. února slavil své 85. narozeniny, kdyby se na věčnost neodebral o tři roky dříve, se vždycky uměl bavit. A během svého pestrého života prožil lecjaké situace. Některé byly krásné, vtipné, ale také i smutné anebo přímo skandální. Podívejte se s námi na některé z nich!

  • 1.

    Sňatek s krásnou Olgou

    Lásce člověk neporučí. Když se ale rozneslo, že si režisér Jiří Menzel vzal o 40 let mladší novinářku Olgu Kelymanovou (45), ťukali si mnozí na čelo. Olga s Jiřím se seznámili při práci, když ho mladá studentka žurnalistiky požádala o rozhovor. Nakonec se mezi nimi rozhořela láska, kterou v roce 2004 zpečetili v Thajsku sňatkem. Mladá blondýnka byla první ženou, která Jiřího jako zapřísáhlého starého mládence dokázala dostat do chomoutu.

     

    Zdálo se, že to mezi nimi celkem funguje. Jejich vztah byl velmi volný a oběma to vyhovovalo. „Nedokázala bych žít v partnerském vztahu, ve kterém by nebyla legrace. Když se podíváte kolem sebe a zaměříte se na to, v čem žijete, myslím, že znepříjemňovat si život doma je jaksi zbytečné,“ prohlašovala Olga. Problém však nastal v momentě, kdy Olga zatoužila po dítěti...

     

  • 2.

    Nemanželské děti

    „Jirka říkal, že děti nikdy nechce, a já si myslela, že se to zlomí, ale nezlomilo. Řešila jsem to po svém,“ vyprávěla později Olga. S Menzelem se proto na čas rozešla a pořídila si dcerku Annu Karolínu (14) s režisérem a kameramanem Jaroslavem Brabcem (68). O pár let později ale Menzel otočil a i on se chtěl stát plnohodnotným rodičem. Dvojice se k sobě zase vrátila a svou lásku zpečetili dcerkou Evou Marií (8). U porodu byl tehdy Menzel osobně přítomen a později to popisoval jako ten největší zážitek v životě.

     

    Dcery vychovávali tak nějak všichni dohromady. „Byli jsme divní tím, že jsme zájmy dětí povýšili nad zájmy dospělých. Jirka miloval stejně tak Aničku jako Evičku a stejně miluje i Jarda, Aniččin táta, obě holky bez rozdílu. Evička nikdy necítila, že by je nějak odděloval,“ líčila Olga. Třetí dítě, malého Alberta (3), si Menzelová pořídila s archeologem Miroslavem Bártou (53). Také klouček přišel na svět ještě v době, kdy byl Menzel naživu. Další nový vztah i dítě ale své ženě upřímně přál.

  • 3.

    Dítě se Žilkovou

    Přitom nechybělo mnoho k tomu, aby měl Menzel dítě ještě mnohem dříve. Ve své biografické knize Veronika Žilková: Dělte dvěma známá herečka prozradila, že s ním v 80. letech otěhotněla!  Tehdy si procházela velkou manželskou krizí a řešila ji půlročním románkem s oscarovým režisérem. „Sbalit“ se prý nechala na karlovarském filmovém festivalu. „Chvíli jsem si myslela, že jsem jediná. Říkal mi Pampeliško, vozil mě tou sierrou… A já byla absolutně šíleně zamilovaná,“ vzpomínala.

     

    S Menzelem přišla do jiného stavu, ale rozhodla se, že si dítě nenechá. „Strašně moc holek si v podobné situaci zničí život, vědí, že otec toho dítěte není partner na celý život, on je taky tak nebere, ale dítě je k sobě spoutá. A já věděla, že Menzel má holek víc. Navíc jsem byla děsně spálená životem. Také jsem nechtěla dalším otěhotněním riskovat, že zase ztratím veškerou práci.“ Podstoupila interrupci a dodnes si to vyčítá. „Potrat pro mě byl rozvod s Bohem.“

  • 4.

    Sešvihání prutem ve Varech

    Menzel byl velký bouřlivák. V roce 1998 vzal režisér Jiří Menzel na filmovém festivalu v Karlových Varech proutek a veřejně jím zbičoval producenta Jiřího Sirotka (†57). Chtěl tím dát veřejně najevo svůj nesouhlas se sporem, který mezi nimi byl. „Filmová práva na stejnojmenný román jsem od spisovatele Bohumila Hrabala pro Sirotka získal já, on mu za ně zaplatil 50 000 Kč, ale za 4,5 milionu korun je prodal televizi Nova, a protože soud na tom neshledal nic nezákonného, rozhodl jsem se neetické chování potrestat sám.“

     

    Šlo mimochodem o román Obsluhoval jsem anglického krále, který Menzel natočil v roce 2006 a získal za něj pět ocenění Český lev - mimo jiné i za Nejlepší film a Nejlepší režii. Jiří Sirotek se každopádně po tomto lehce trapném incidentu obrátil na policii a po režisérovi požadoval omluvu. Menzel byl obviněn z výtržnictví a zaplatil správní pokutu 20 000 korun. 

  • 5.

    Osahávačka Partyšové

    V Karlových Varech byl zkrátka Menzel vždycky ve svém živlu. Před lety se dokonce odvázal natolik, že moderátorce Gábině Partyšové (44) sahal pod šaty a prozkoumával, co pod nimi má... nebo spíš nemá. Byla totiž naostro. Chování Jiřího jí ale podle všeho nijak nevadilo. Dokonce se nechala slyšet, že lepší masáž zadku nikdy od nikoho nedostala. A nic na to neříkala ani režisérova manželka Olga. Ta se jen potutelně usmívala. „Já myslím, že je to v pořádku, naprosto,“ smála se.

    Jiří Menzel osahával Gábinu Partyšovou.
    Autor: archiv

     

  • 6.

    Kukanda na Hayekovou

    Milovník krásných žen neudržel svou zvědavost na uzdě ani při setkání s hollywoodskou kráskou Salmou Hayekovou (56). Původem mexická herečka která stále platí za jednu z nejkrásnějších dam filmového plátna, mu natolik učarovala, že se v roce 1997 dobýval do jejího dekoltu. Herečka nepůsobila dojmem, že by jí to bylo dvakrát příjemné, jenže se to odehrálo v době, kdy byla aféra "me too" ještě dalekou hudbou budoucnosti, takže tohle chování nikdo neřešil... a všichni muži mu naopak záviděli.

  • 7.

    Konflikt s Koktovou

    Jako režisér se Menzel mnohokrát za život setkal i s nepříjemnými situacemi, které ho zamrzely. O jednu takovou se postarala Ornella Koktová (30), která ho kdysi nařkla z toho, že zneužil její obnažené fotky, které se mu dostaly pod ruce díky castingu na jeho nový film Sukničkář, kam se Ornella přihlásila. Ornella neuspěla a fotky se posléze objevily na veřejnosti, za což mladice vinila právě Menzela.

     

    „Pepovi jsem hned volala a řekla jsem mu, že ten jeho kamarád Menzel je pěknej kret*n, že je to totální zoufalec, kterej už neví, jak si udělat reklamu na svůj ubohej film,“ běsnila tehdy. Menzela ale nařčení velice rozzlobilo, a dokonce zvažoval žalobu... K žádnému soudnímu stání ale nikdy nedošlo.

  • 8.

    Galerie

    Na další snímky z pestrého života Jiřího Menzela se můžete podívat do naší galerie.

    Video
    Video se připravuje ...

    Menzel by slavil 83. narozeniny: Olga natočila dojemné video Olga Menzelová

    Fotogalerie
    68 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy