Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Neskutečné: Soucitný krokodýl přivezl na zádech záchranářům pohřešovaného mrtvého chlapce (†4)!

Autor: pma, inf - 
28. ledna 2023
15:07

K šokující situaci došlo ve východním Kalimantanu v Indonésii. Krokodýl je považován za jednoho z největších zvířecích zabijáků, přesto dokázal ukázat i svou druhou stránku. Záchranářům přivezl přímo k lodi tělo mrtvého Muhammada Ziyada Wijaya (†4), který se v oblasti před pár dny ztratil.

Na záběrech, které se na počátku tohoto týdne objevily na sociálních sítích, je vidět lehce zmatený krokodýl. Ten po chvíli zamíří směrem k záchranářské lodi a zastaví pár centimetrů od ní. Posádka je najednou v šoku z toho, co vidí. Plaz má totiž na zádech tělo malého chlapce.

„Kolem sedmé hodiny ráno dostal náš tým od rodiny informaci, že někdo viděl v řece krokodýla s lidským tělem,“ řekl vedoucí pátracího a humanitárního úřadu Basarnas ve východním Kalimantanu Melkianus Kotta.

Dítě si záchranáři od zvířete ihned vzali do lodi a krokodýl se pomalu vzdálil pryč. Posádka záhy zjistila, o koho se jedná. „Ukázalo se, že to tělo bylo dítěte, které jsme hledali,“ doplnil Kott. Tím byl několik dní pohřešovaný Muhammad Ziyad Wijay, jemuž byly v době zmizení jen čtyři roky.

Malý Muhammad byl naposledy spatřen 22. ledna nedaleko ústí řeky Jawy. Lékaři později zjistili, že chlapec na sobě neměl žádné stopy po zranění krokodýlem a příčinou jeho smrti bylo zjevně utonutí. Vše tak nasvědčuje tomu, že tělo mrtvého dítěte plaz v řece ucítil a rozhodl se dítě odvézt na mělčinu.

Z krokodýlova neobvyklého chování byli v šoku nejen rybáři, ale také uživatelé sociálních sítí. „Jsem docela silně v pokušení věřit tomu, že jde o reinkarnaci, když vidím, jak zvířata dělají pro ně něco naprosto netypického,“ napsal jeden z komentujících. „Asi je na světě ještě hodně věcí o přírodě, zvířatech, stromech, které nevíme,“ uvedl další z uživatelů twitteru.

Video  Krokodýl v Indonésii žil šest let s pneumatikou na krku. Zachránil ho prodavač ptactva.  - profimedia.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání