Za pár týdnů oslaví třicítku a přitahuje davy po celém světě. Jamie Cullum se stal nejžádanějším jazzovým umělcem všech dob. Prodal už přes 4 miliony desek, tedy více než všichni angličtí jazzmani v historii. Jen alba Twentysomething se prodalo skoro 3 miliony. Přes svůj mladý věk je Cullum držitelem mnoha přestižních hudebních cen a vystupuje s takovými hvězdami jako je Stevie Wonder, Elton John, či Radiohead.

Stejně jako si získal britskou královskou rodinu, která si u něj objednala speciální představení, okouzlil i supermodelku Sophii Dahl. Vnučka spisovatele Roalda Dahla už nosí na ruce jeho velký zásnubní prsten. Termín svatby zatím neurčili, jisté je jedině to, že Sophie, která je o 15 centimetrů vyšší než Jamie, nebude zřejmě mít podpatky.

Jamie Cullum napsal titulní píseň k filmu Gran Torino režiséra Clinta Eastwooda, který přichází v současné době do našich kin. Ve videoklipu, který film doprovází, píseň zpívá přímo Cullum.

Světový hudebník s obrovských charisma bude koncertovat vůbec poprvé v České republice na festivalu Colours of Ostrava, který se koná od 9. do 12. července v zeleném srdci severomoravské metropole.