Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ukrajinci měli otrávit ruské vojáky svačinou! Stovky okupantů prý také zabil špatný alkohol

Autor: rix - 
5. dubna 2022
05:00

Ruským invazním silám pořádně zatápí i ukrajinští civilisté. Objevil se další případ, kdy Ukrajinci obdařili Rusy speciální svačinou. Ta byla ale otrávená! Na následky jedu schovaného v houskách údajně zemřeli dva okupanti a dalších osmadvacet jich bylo ve městě Izjum hospitalizováno.

Dva vojáci z třetí motostřelecké divize zemřeli bezprostředně poté, co se s chutí najedli. O jejich úmrtí informovalo Hlavní zpravodajské ředitelství Ukrajiny. „V důsledku otravy byli zabiti dva vetřelci najednou,“ potvrdila organizace s tím, že dalších osmadvacet vojáků leží na jednotce intenzivní péče. 

A aby toho nebylo málo, dalších pět set ruských okupantů se mělo otrávit alkoholem neznámého původu. Není jasné, zdali i v tomto měli prsty ukrajinští civilisté, nicméně se zdá, že právě otravy se stávají jednou z jejich hlavních zbraní, informoval deník Daily Star

Jak již dříve zaznělo v rozhovoru mezi jedním z ruských vojáků s jeho rodinou, na okupanty si došlápla i ukrajinská bábuška. „Jedna babička nás pohostila pirohy,“ uvedl voják v rozhovoru. „Osm z našich vojínů pojede domů v zinkových rakvích,“ dodal. „Moment, čím že vás pohostila?“ zeptala se překvapeně osoba na druhé straně. „Jedem!“ poukázal voják na to, že pochoutka byla zřejmě otrávená. 

Ačkoli jen těžko říct, zdali taková babča na Ukrajině skutečně žije, příběh minimálně dost podkope už tak podlomenou morálku ruských okupantů. Ti se postupně stahují z kyjevské oblasti a škody páchají zejména na východě a jihu země. Při ústupu po sobě ale zanechávají naprostou spoušť. Ve městě Buča byly dokonce nalezeny masové hroby a svázaní civilisté zabití střelou do týla. 

21:22
Dnes

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
Dnes

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
Dnes

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Ohavný masakr civilistů v Buči: Těla se válí po ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa